Zal yoga ervoor zorgen dat je afvalt?

Yoga kan ook een effectief hulpmiddel zijn om je te helpen af te vallen, vooral de meer actieve vormen van yoga. En misschien merk je dat het bewustzijn dat is opgedaan door een zachte, ontspannende yogabeoefening je ook helpt om af te vallen.

Zal yoga ervoor zorgen dat je afvalt?

Yoga kan ook een effectief hulpmiddel zijn om je te helpen af te vallen, vooral de meer actieve vormen van yoga. En misschien merk je dat het bewustzijn dat is opgedaan door een zachte, ontspannende yogabeoefening je ook helpt om af te vallen. Veel experts zijn het erover eens dat yoga op verschillende manieren werkt om een gezond gewicht te bereiken. Als onderdeel van een regelmatig trainingsregime kan yoga je helpen af te vallen omdat het calorieën verbrandt.

Maar misschien is het grotere voordeel van yoga het potentieel om mindfulness te vergroten, wat stress kan verminderen en je kan helpen een gezondere algehele levensstijl te leiden. Eén groep proefpersonen ondernam 10 weken yogapraktijk en hun regelmatige training waarbij weerstandstraining en gewichtheffen betrokken waren, terwijl de controlegroep geen yoga deed bovenop de andere training. Om deze reden is yoga een geweldige manier om spierverliezen te voorkomen die vaak gepaard gaan met gewichtsverlies, waardoor het gemakkelijker wordt om je doelen voor gewichtsverlies te blijven bereiken. Mijn gewichtsverlies was een direct gevolg van een toegewijde yogabeoefening in combinatie met een heel, plantaardig dieet.

Is er echter wetenschappelijk onderbouwd bewijs dat yoga goed voor je is en je kan helpen af te vallen? Er zijn immers tal van cardio-gebaseerde trainingen die effectief kunnen zijn, met loopbanden, hometrainers en roeimachines die helpen om af te vallen. Ongeacht het soort oefening dat je doet of het dieet dat je volgt, mensen die geleidelijk afvallen (ongeveer 1 tot 2 pond per week) slagen er volgens de CDC meer in om het af te houden. De wetenschap zegt dat het beoefenen van yoga-asana's (poses) en ademhalingsoefeningen stress en angst kan verlichten en de immuniteit kan versterken, maar er is geen direct bewijs. En als je klaar bent om verder te gaan, kun je kiezen voor meer op kracht of beeldhouwen gebaseerde yogastromen om je te helpen spieren op te bouwen en calorieën te verbranden.

De resultaten van de yogagroep waren aan het einde van de proef significant beter dan de niet-yogagroep. De yogagroep verloor 34 vierkante centimeter vet direct onder de huid vergeleken met 6 vierkante centimeter voor de groep die deelnam aan het stretchprogramma. Hoewel yoga je zeker kan helpen vet te verliezen, toont onderzoek van Harvard aan dat weerstandstraining ideaal is om je op dat specifieke deel van je lichaam te richten. In plaats daarvan hebben we het over mildere versies van yoga, zoals vinyasa of Hatha, die het hele lichaam betrekken, maar ook gericht zijn op het versterken van de verbinding tussen lichaam, geest en geest.

Yoga bestaat uit een aantal evenwichtshoudingen als onderdeel van de beoefening, wat betekent dat een sterke kern een ideale basis is om je te helpen rotsvaste houdingen te bereiken. Als je echter gezond eet en beweegt, zullen de resultaten komen, en yoga kan zeker een plaats in het proces hebben, als je dat wilt. Een regelmatige yogabeoefening kan ook de mindfulness verhogen en stress verminderen, wat kan helpen bij het verbeteren van voedingskeuzes en bijdragen aan een gezondere levensstijl. Ik beoefen al jaren yoga, en ik vind het geweldig hoe ik me voel en alle gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt.