Hoe lang moet je elke dag yoga doen om af te vallen?

Minder dan een jaar nadat ik zes tot zeven dagen per week yoga had beoefend, verloor ik die 85 pond. Als je yoga doet om af te vallen, raadt Shah minimaal drie tot vier sessies van een uur per week aan.

Hoe lang moet je elke dag yoga doen om af te vallen?

Minder dan een jaar nadat ik zes tot zeven dagen per week yoga had beoefend, verloor ik die 85 pond. Als je yoga doet om af te vallen, raadt Shah minimaal drie tot vier sessies van een uur per week aan. Calorieën die tijdens yoga worden verbrand, variëren sterk van 180 tot 360 per uur, afhankelijk van het type yoga dat je beoefent. Fitnessdirecteur Guy Caracciolo in het Dedham Health and Athletic Complex in Dedham, MA, plaatst Vinyasa, Ashtanga, en andere vormen van „power yoga” aan de top, samen met yoga-fusietrainingen die de calorieverbranding versnellen door het te mengen met dans of kickboksen.

Voor de beste resultaten bij het afvallen raadde Janda aan om drie keer per week yoga te doen. Blijf actief en verhoog je hartslag ook de andere drie tot vier dagen, of het nu gaat om cardiotrainingen, gewichthefsessies of HIIT-trainingen. En houd ook rekening met uw dieet door voedzaam voedsel te eten en overbewerkte producten te vermijden als u kunt. alleen sporten zonder een dieet maakt afvallen moeilijk, zei Numbers.

Gewichtsverlies treedt op wanneer u meer calorieën verbrandt dan u verbruikt. Je zult binnen twee weken zeker merkbare resultaten zien bij het afvallen van yoga. oefen regelmatig, en vanaf daar zullen ze alleen maar verbeteren. Je voelt je elke dag sterker en dunner.

Bovendien verbetert yoga de essentiële functies van je lichaam, zoals het immuunsysteem, het hart en de hersenen. Yoga heeft veel gezondheidsvoordelen, van het versterken van spieren tot het verbeteren van de slaap tot het verminderen van stress. Vraag het aan uw arts voordat u begint, en ga dan naar een les, koop een yoga-dvd of krijg andere instructies over basisyogahoudingen. Veel mensen denken dat het andersom is, legde ze uit, omdat hete yoga je het gevoel geeft dat je harder werkt dan je in werkelijkheid bent omdat je lichaam gewoon probeert te thermoreguleren.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop yoga kan helpen bij het afvallen, en het is niet alleen een kwestie van de calorieën die je op je yogamat verbrandt, zegt Judi Bar, de yogaprogrammamanager bij Cleveland Clinic Center for Integrative Medicine in Ohio, die is gecertificeerd door de International Association of Yoga Therapists en Yoga Alliance. Sommige van de meer fysiek veeleisende yogastijlen, zoals Vinyasa of Bikram, bevatten houdingen die meer aëroob en gewichtsdragend zijn, wat betekent dat ze meer calorieën verbranden en meer spieren opbouwen dan andere soorten yoga, en kunnen leiden tot sneller gewichtsverlies. Hoewel iedereen anders is, geloof ik dat yoga buitengewoon effectief is als het gaat om blijvend gewichtsverlies. Yoga wordt al lang beschouwd als een effectieve manier om stress te verlichten, en dat kan op zichzelf een hulpmiddel zijn om af te vallen.

Bikram yoga, beter bekend als hete yoga, kan ook nuttig zijn voor gewichtsverlies, zegt Shah, omdat de kamer verwarmd is. Yoga roept misschien niet dezelfde beelden op van een calorieverbrandende, zweetopwekkende training als bootcamptrainingen of cardio-dansfeestroutines. Ironisch genoeg kan zachte en herstellende yoga helpen bij het afvallen, zegt Bell door op het parasympathische zenuwstelsel te trappen, dat de ademhaling, spijsvertering en hormonen reguleert. Ander onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs langzamere, herstellende yogalessen de nuchtere glucosespiegels verbeterden bij mensen met overgewicht of obesitas, een teken van verbeterde metabole gezondheid.

Hoewel er veel soorten yoga zijn, richten sommige zich meer op meditatie en mindfulness, en andere richten zich op kracht en uithoudingsvermogen. Maar hoewel je poses aanneemt, vooral in snel bewegende vinyasa of poweryoga, is het cruciaal dat je aandacht besteedt aan je lichaam, zegt fitnessinstructeur Patricia Moreno, oprichter van IntenSati en maker van verschillende yoga-fusion- en gewichtsverliesdvd's voor Gaiam. Als yoga nieuw voor je is, is een goede manier om te beginnen contact op te nemen met een plaatselijke studio of een yoga-instructeur in te huren. Is er echter wetenschappelijk onderbouwd bewijs dat yoga goed voor je is (opent in een nieuw tabblad) en kan het je helpen af te vallen? Er zijn immers tal van cardio-gebaseerde trainingen die effectief kunnen zijn, met loopbanden, hometrainers en roeimachines die helpen om af te vallen (opent in nieuw tabblad).