Is yoga toegestaan in het christendom?

Sommige katholieken onderwijzen ook yoga als een christelijke praktijk. Dominee Anthony Randazzo, een priester in de rooms-katholieke kerk van de Notre Dame in New Jersey en co-auteur van „Zaligsprekingen, Christus en de praktijk van yoga, geeft al jaren yoga les.

Is yoga toegestaan in het christendom?

Sommige katholieken onderwijzen ook yoga als een christelijke praktijk. Dominee Anthony Randazzo, een priester in de rooms-katholieke kerk van de Notre Dame in New Jersey en co-auteur van „Zaligsprekingen, Christus en de praktijk van yoga, geeft al jaren yoga les. Hij benadrukt dat yoga hem altijd dichter bij Christus heeft gebracht. Er is een Schepper en zijn schepping.

De schepping moet niet aanbeden worden. Het is duidelijk dat christenen met dit begrip van yoga twee keer moeten nadenken voordat ze naar de plaatselijke sportschool gaan voor een yogales. Maar als je een christen bent die denkt dat het goed is om yogalessen bij te wonen omdat je denkt dat je sterk genoeg bent om niet ten prooi te vallen aan de spirituele misleiding die wordt onderwezen en je geniet van de fysieke voordelen, pleit Laurette in alle ernst dat je alsjeblieft een jongere gelovige of zwakker beschouwt. Christian die naar je levensstijl kijkt.

Als je naar een yogales gaat, is de kans groot dat ze geïnspireerd worden om ook te gaan, en dat ze volledig van het goede spoor kunnen vallen in hun wandeling met God. Dit zou geen grote verrassing moeten zijn, want zoals Andrea Jain, een yoga-geleerde en professor aan de Indiana University, heeft gezegd: „yoga heeft nooit tot een bepaalde religie behoord. De BBC meldde: „De reden dat veel mensen in het Westen denken dat yoga niet-religieus is, is dat het in een theologische blinde vlek valt, zegt Dean Broyles, de president en chief counsel van de organisatie. Maar uiteindelijk, yoga was bedoeld om een persoon te jukken aan de zogenaamde „Heer van de Yoga - Sheva, de vernietiger.

Zoek de Heilige Geest als je voor keuzes staat om yoga te beoefenen (als asana) of je ervan te onthouden, of oordeel over degenen die wel of niet beoefenen. Er is ook de Joodse yoga-organisatie OM Shalom en de moslimvrouw en yogabeoefenaar Amina Sanders. In de korte audio hieronder beschrijft ze waarom ze gelooft dat deze realiteiten yoga, ongeacht hoe het is verpakt, onverenigbaar maken met het christendom. Voor sommige westerse christenen is de religieuze geschiedenis en betekenis van yoga niet iets dat hen ervan weerhoudt het zelf te beoefenen.

In feite wordt de zogenaamde „Holy Yoga” nu beoefend in tientallen kerken in het hele land en wordt het over de hele wereld uitgezonden op HYTV (Holy Yoga TV). Karner zal studenten geen yogahoudingen meer leren nadat een ouder contact heeft opgenomen met de school en zei dat ze haar kind om religieuze redenen niet wilde laten blootstellen aan de vorm van lichaamsbeweging, meldde Crosswalk. Eerlijk gezegd, dit houdt me uit veel lessen en weg van veel instructeurs die de religieuze filosofieën en taal onder echte yoga omarmen. Sommige oosterse filosofieën hebben de beoefening van yoga, meditatie, tijden van stilte gebruikt om na te denken over zelfverlichting of een bron waarin ze geloven.

Met de stijgende populariteit van yoga en de controverses rond de religieuze oorsprong, vragen christenen die de voordelen ervan willen ervaren zich vaak af of yoga een activiteit is waaraan ze kunnen deelnemen of waaraan ze kunnen deelnemen. Dus yoga is slecht, rekken en gecontroleerde ademhaling is slecht he? Het is wetenschappelijk bewezen dat het epigenetische verbetering van de gezondheid en immuunweerstand en levensduur creëert. Voor sommigen kan elke yogabeoefening een slecht idee zijn als je niet op een sterke basis van goed onderwijs in je geloof staat.