Hoe werkt yoga?

How yoga Works is geprezen als een must-read voor iedereen die yoga doet en die wil weten wat de Yoga Sutra echt zegt. Het is een bijzonder populaire lezing voor yogadocentenopleidingen over de hele wereld, en als persoonlijke dagelijkse gids voor spirituele inspiratie.

Hoe werkt yoga?

How yoga Works is geprezen als een must-read voor iedereen die yoga doet en die wil weten wat de Yoga Sutra echt zegt. Het is een bijzonder populaire lezing voor yogadocentenopleidingen over de hele wereld, en als persoonlijke dagelijkse gids voor spirituele inspiratie. Amy Matthews, educatief directeur van het Breathing Project en co-auteur van Yoga Anatomy, zegt dat yoga elke „bewegingsoefening is waarbij je lichaam, adem, en aandacht allemaal op dezelfde plek zijn gericht. Er is anekdotisch bewijs dat yogabeoefening van ademhalingstechnieken, visualisaties en dergelijke mensen in staat stelt bijna bovenmenselijke prestaties te leveren.

Poses worden opgesplitst voor de nadruk op uitlijning en best practices, en met het gebruik van rekwisieten en aanpassingen kunnen beginners een verfijnde, meegaande uitstapje naar de YogaWorks-stijl van yoga verwachten. Geshe Michael is de auteur van meer dan 30 vertalingen van oude teksten, evenals boeken zoals de internationale bestseller, The Diamond Cutter en The Tibetan Book of Yoga. Ze is professor aan de Diamond Mountain University, en heeft uitgebreid yoga gestudeerd bij enkele van de grootste Indiase, Tibetaanse en westerse meesters van yoga. In het voorjaar van 1970 wilde de Indiase yogi Swami Rama westerse wetenschappers overtuigen van de kracht van yoga, dus onderwierp hij zich voor studie.

Het is niet verrassend dat een lage vagale tonus gecorreleerd is met gezondheidsproblemen zoals depressie, posttraumatische stressstoornis, chronische pijn en epilepsie, niet toevallig, dezelfde aandoeningen die een significante verbetering laten zien met yogabeoefening. Sinds Rama Topeka bezocht, is yoga mainstream geworden (ondanks de voorliefde van hem en andere goeroes voor seksschandalen). Niveau 2 YogaWorks-lessen zijn een tussenaanbod dat wordt aanbevolen voor yogi's die comfortabel zijn in een Level 1-klas en klaar zijn voor een robuustere flow. Nu gelooft een groep onderzoekers van de Boston University School of Medicine dat ze het geheim van yoga hebben ontdekt.

YogaWorks-lessen van niveau 1-2 hebben een vergelijkbare stijl en indeling als niveau 1-lessen, maar strooi er een paar tussenliggende poses in voor diegenen die hun praktijk willen uitbreiden en nieuwe dingen willen proberen. Zoals je kunt zien aan het aantal yogamatten dat over de schouders van mensen hangt terwijl ze zich een weg banen door Amerikaanse steden, is yoga op dit moment enorm. De ultieme gids voor yoga-assistentie en hands-on lesgeven, Yoga Adjustments introduceert de kunst en praktijk van het geven van yoga-assists aan yogastudenten.