Wanneer werd de nationale yogadag gevierd?

Tegenwoordig wordt het in verschillende vormen over de hele wereld beoefend en blijft het in populariteit groeien. 21 juni is Internationale yogadag, een dag die door de Verenigde Naties is ingesteld om de spirituele en fysieke voordelen van het beoefenen van yoga te vieren.

Wanneer werd de nationale yogadag gevierd?

Tegenwoordig wordt het in verschillende vormen over de hele wereld beoefend en blijft het in populariteit groeien. 21 juni is Internationale yogadag, een dag die door de Verenigde Naties is ingesteld om de spirituele en fysieke voordelen van het beoefenen van yoga te vieren. Yoga is een oude praktijk die al eeuwenlang door mensen wordt gebruikt als een manier om de geest, het lichaam en de ziel te verbinden, en ook als een manier van sporten. De Indiase premier Narendra Modi, centrum, voert yoga uit samen met duizenden Indianen ter gelegenheid van de Internationale Dag van Yoga in Mysore Palace, in Mysuru.

We houden leuke vakanties en speciale momenten bij op de culturele kalender met spannende activiteiten, aanbiedingen, lokale evenementen, merkpromoties, en andere spannende manieren om te vieren. Hierna, op de dag van de zomerzonnewende, toen de zon verschoof van de noordelijke naar de zuidelijke run, merkte Shiva deze 7 wezens op - hij kon ze niet langer negeren. Legerpersoneel neemt deel aan een yoga-evenement dat wordt gehouden boven een hoogte van 12000 ft in een afgelegen gebied van Arunachal Pradesh. Daarna veranderde Guru Dilepji de naam voor deze wereldwijde beweging van World Yoga Day naar International Day of Yoga.

Marinepersoneel voert yoga uit om de 8e Internationale Dag van Yoga te vieren, aan boord van INS Satpura, opererend in de buurt van de International Dateline in het midden van de Stille Oceaan. De volgende volle maan, 28 dagen later, veranderde Shiva in de Adiguru (de eerste leraar) en bracht de wetenschap van yoga over op de Saptarishis. Als praktijk heeft yoga veel voordelen voor het lichaam en de geest, omdat het een geweldige manier is om met stress om te gaan, maar ook helpt bij lichaamspijnen zoals rugpijn, het vergroten van de flexibiliteit en het helpen bij het afvallen. De voordelen van het beoefenen van yoga, zoals het beheersen van talloze technieken om het lichaam en de geest te beheersen, worden al jaren algemeen erkend door de westerse wereld, en International Yoga Day is bedoeld om mensen te blijven informeren hoeveel tijd besteden aan de kunst van yoga hun leven kan verbeteren.

Ja, yoga is goed op de markt gebracht, zou je kunnen zeggen, het is een oude praktijk die de tand des tijds heeft doorstaan, maar je hoeft geen yogi-ninja te zijn om de schoonheid en voordelen van de traditie echt te kunnen waarderen. Toen Modi 21 juni als datum voorstelde, zei Modi dat de datum de langste dag van het jaar was op het noordelijk halfrond (kortste op het zuidelijk halfrond), met een speciale betekenis in veel delen van de wereld. De IDY-observatie is gebaseerd op een harmonieuze massa-yoga-demonstratie van een op maat gemaakt protocol van 45 minuten, namelijk Common Yoga Protocol (CYP).