Welke yoga is het beste voor flexibiliteit?

Voel je je strak? Deze video van 10 minuten bevat vijf yoga-rekoefeningen die strakke spieren losmaken en je flexibiliteit in een mum van tijd verbeteren. Benieuwd naar de voordelen van yoga? We hebben 14 redenen verzameld waarom yoga geweldig is voor je gezondheid.

Welke yoga is het beste voor flexibiliteit?

Voel je je strak? Deze video van 10 minuten bevat vijf yoga-rekoefeningen die strakke spieren losmaken en je flexibiliteit in een mum van tijd verbeteren. Benieuwd naar de voordelen van yoga? We hebben 14 redenen verzameld waarom yoga geweldig is voor je gezondheid. Je kunt in het begin misschien maar 10 of 20 seconden een pose vasthouden, en dat is prima. Naarmate je flexibeler wordt, kun je eraan werken om de poses langer vast te houden.

Met elke yogastijl kun je je kracht vergroten, flexibeler worden en je balans verbeteren. En alle yogastijlen laten spanning in je lichaam los, kalmeren je geest en helpen je te ontspannen. Het is een mythe dat je flexibel moet zijn om yoga te doen. Maar met consistentie kan uw asana-oefening u helpen om in de loop van de tijd flexibiliteit op te bouwen, zodat u efficiënter kunt bewegen, zowel op als naast de mat.

Gelukkig gebruikt Vinyasa veel van dezelfde poses en asana's als Hatha yoga, waardoor het een natuurlijke volgende stap is voor beginners die willen overstappen naar actievere lessen. Als je ervaring hebt met yoga of wat regelmatig traint en de positieve effecten van een snelle les wilt, overweeg dan om direct naar deze stijl te springen. Dit komt grotendeels door zijn boek Light on Yoga, dat in 1966 werd gepubliceerd en de westerse yogabeweging startte. Deze yogahoudingen voor flexibiliteit helpen je om je spieren op een veilige, effectieve manier te verlengen en te strekken.

Samen met de legendarische geschiedenis van de maker, wordt Iyengar yoga nog steeds zeer beoefend en is het een geweldige keuze voor beginners. Iyengar yoga is een fantastische keuze voor beginners, mensen met fysieke blessures of beperkingen, en ouderen om yoga te beginnen en hun flexibiliteit te vergroten. Het gebruik van rekwisieten in Iyengar yoga is essentieel om beginners in staat te stellen verschillende houdingen gemakkelijker en volledig uit te proberen. Deze stijl van vinyasa yoga is ontwikkeld door Bikram Choudhury en bestaat uit 26 houdingen uitgevoerd in strikte volgorde.

Bereid je ook voor met een handdoek en een waterfles, aangezien hete yoga dichter bij een traditionele training staat dan andere vormen van yoga. Vinyasa yoga is ook te vinden onder de naam „power yoga in het westen”, zoals het op deze manier werd geïntroduceerd toen het hier voor het eerst werd onderwezen. ISHTA yoga is niet ideaal voor diegenen die gewoon hun flexibiliteit willen vergroten, of die zich niet willen wijden aan het leren over de verschillende aspecten van yoga. Yoga is een praktijk die verder gaat dan het vasthouden van fysieke houdingen, maar voor veel studenten is een fysieke oefening in een studio hun eerste introductie.

Het combineert dit unieke doel met principes van de traditionele Chinese geneeskunde om een yogastijl te creëren die sterk gericht is op flexibiliteit en het langzaam verbeteren van de gezondheid van het lichaam. De reden om elke keer dezelfde poses te gebruiken is tweeledig; het is sterk verbonden met de geschiedenis en zet de traditie van yoga voort, en het stelt beoefenaars in staat om kleine fouten aan te scherpen en te corrigeren. Vinyasa-yoga kan vaak aanvoelen als een goede training - met hoe vaak je wisselt tussen poses en sequenties, zul je waarschijnlijk in het zweet werken en geen tijd hebben om te stoppen. Voor degenen met drukke schema's die maar in één trainingsroutine passen en van alles een beetje willen, is yin yoga helaas niet de optie - maar voor iedereen die zijn flexibiliteit net iets meer wil vergroten door middel van een unieke methode, is dit een fantastische keuze.