Is het een zonde om yoga te doen?

Het simpele antwoord is nee, Yoga is geen religie. Er zijn echter enkele aspecten van yoga die als religieus kunnen worden beschouwd.

Is het een zonde om yoga te doen?

Het simpele antwoord is nee, Yoga is geen religie. Er zijn echter enkele aspecten van yoga die als religieus kunnen worden beschouwd. Yoga wordt vaak gezien als een manier om contact te maken met het goddelijke, en veel mensen die yoga beoefenen, geloven in reïncarnatie of andere spirituele concepten. Ja, yoga beoefenen kan een zonde zijn.

Ja, het beoefenen van yoga zou een pad kunnen zijn waar je in heidense aanbidding en weg van God zou kunnen vallen. Het doen van een yogahouding is echter geen automatische weg naar de hel. Ik ben geen theoloog en ik heb nog nooit yoga gestudeerd, dus ik heb mijn eigen mening niet gevormd omdat ik weet dat het niet grondig geïnformeerd is. Ik draag een rozenkransarmband als ik het doe en het helpt me echt tijd te vinden om op GOD te mediteren en de prachtige zegen die mijn lichaam ervaart als ik een kind van God in mijn baarmoeder draag; het dwingt me om me te concentreren op mijn lichaam (geschapen door God), het wonderbaarlijke concept van gewoon ademen dat God heeft geschapen, en ik heb meer energie en voel me beter over mezelf en kan een betere, goddelijke vrouw en moeder zijn als ik de tijd neem om de yoga te doen, omdat ik me daarna beter voel.

In bikram moet je gefocust zijn op het heden (niet denken aan de zon of je innerlijke gevoelens), het sluiten en afdrijven van de ogen is niet toegestaan. Als ze zegt dat we ons moeten concentreren op de Goddelijke Moeder (Gaia, of zichzelf, denk ik), concentreer ik me op een van mijn favoriete beelden van Maria met Kind. Omdat Christus de Weg, Waarheid en Leven is, is alle waarheid de waarheid van Christus, of het nu wordt gesproken door een paus, een lama, een protestantse pastoor of zelfs Satan (hoewel oude kras de neiging heeft om de waarheid te verdraaien om zijn doelen te bereiken, zoals toen hij Christus verleidde). Het vinden van een yogales op een christelijke universiteitscampus, werkplek, of kerk komt steeds vaker voor.

Misschien is het gewoon te lang geleden dat je je volledig hebt overgegeven en"je hebt uitgeademd om ruimte voor God te creëren. Intentie definieert alleen de *schuldigheid* van de ziel, en of de actie al dan niet een doodzonde of dagelijkse zonde is. Nu ik al bijna 2 jaar chronische rugpijn heb, wil ik weer yoga doen omdat ik denk dat het zal helpen bij de verwrongen ruggengraat% 26 bekken die mijn rugpijn veroorzaken. Ik denk dat dat voor iedereen een goede zaak zou zijn om te leren wanneer ze met anderen omgaan en hun religie luid belijden.

Een ding waar ik me steeds meer tot aangetrokken voel in de katholieke (en ik denk vooral monastieke) traditie is contemplatief gebed. Zoals een andere persoon zei, zijn alle fysieke bewegingen gedaan in verschillende spirituele praktijken sinds het bestaan van de mensheid. Als een persoon een ouiji-bord of soortgelijk apparaat gebruikte zonder de bedoeling zondig te zijn of open te staan voor bezit, zou de persoon mogelijk nog steeds open kunnen staan voor demonische bezetenheid.