Wanneer yogadag?

Oorsprong · Betekenis · VN-verklaring · Ontvangst. Elk jaar op 21 juni, de Internationale Dag van Yoga, zorgt voor bewustwording over de voordelen van deze geest- en lichaamspraktijk.

Wanneer yogadag?

Oorsprong · Betekenis · VN-verklaring · Ontvangst. Elk jaar op 21 juni, de Internationale Dag van Yoga, zorgt voor bewustwording over de voordelen van deze geest- en lichaamspraktijk. Het is ook een dag om mensen over de hele wereld aan te moedigen om aan yoga te doen. 21 juni is Internationale Yogadag, een dag die door de Verenigde Naties is ingesteld om de spirituele en fysieke voordelen van het beoefenen van yoga te vieren.

Yoga is een oude praktijk die al eeuwenlang door mensen wordt gebruikt als een manier om de geest, het lichaam en de ziel te verbinden, en ook als een manier van sporten. World Yoga Day is enkele jaren geleden gestart door Samira Radsi, een yogaleraar die in Berlijn woont, Duitsland. Samira zegt dat het doel van het creëren van World Yoga Day was om de kracht van yogi's over de hele wereld te benutten om slachtoffers van mensenrechtenschendingen te helpen. Het idee kwam toevallig spontaan bij haar op toen ze op een zaterdagochtend een cappuccino dronk.

De voordelen van het beoefenen van yoga, zoals het beheersen van talloze technieken om het lichaam en de geest te beheersen, worden al jaren algemeen erkend door de westerse wereld, en International Yoga Day is bedoeld om mensen te blijven informeren hoeveel tijd besteden aan de kunst van yoga hun leven kan verbeteren. . Hoewel er meer dan 100 verschillende soorten yoga kunnen worden beoefend, zijn Hatha yoga, Vinyasa yoga en Anusara yoga bijzonder goede plekken om te beginnen als het gaat om beginners, maar het hangt echt af van de specifieke doelen van elke persoon. Vlak voor deze periode worden de Yoga Sutra's samengesteld en vormen ze de eerste systematische presentatie van de beoefening van yoga.

Een van de eerste stappen was om in contact te komen met yogascholen op verschillende plaatsen over de hele wereld om erachter te komen hoeveel van hen geïnteresseerd zouden zijn om deel te nemen, en enkele honderden verklaarden hun steun. Zomerzonnewende is belangrijk in de yogacultuur omdat het wordt beschouwd als het allereerste begin van de yoga. De Yoga Utsav, gehouden als onderdeel van de Wereldgezondheidsdag, zag ook de deelname van Lok Sabha-spreker Om Birla, parlementariërs, ambassadeurs van verschillende landen en yoga-exponenten bij het uitvoeren van het Common Yoga Protocol. Een live demonstratie van het Common Yoga Protocol, waarbij ongeveer 3.000 mensen betrokken waren, werd uitgevoerd door de experts van het Morarji Desai National Institute of Yoga onder leiding van de directeur Ishwar V Basavaraddi.

De officiële website van de Verenigde Naties zegt: „De essentie van yoga is balans - niet alleen balans in het lichaam of dat tussen de geest en het lichaam, maar ook balans in de menselijke relatie met de wereld. De oude beoefening van yoga die voortkomt uit de Indiase cultuur, is algemeen bekend om het evenwicht tussen lichaam en geest van een individu. Op 14 september 1999 verhuisde Guru Dilepji naar New York City en startte de promotie voor de World Yoga Day. De gekozen datum om Internationale Yogadag te vieren, 21 juni, is ook van groot belang, aangezien het zomerzonnewende is en de overgang naar Dakshinayana markeert.

Aanstaande moeders beoefenen prenatale yoga omdat het zich concentreert op bekkenbodemoefeningen en ademhaling. Dit thema weerspiegelt het belang van yoga en hoe het de massa ten goede komt om veilig en gezond te blijven tijdens de uitbraak van het coronavirus.