Welke religie is yoga niet toegestaan?

Een Zuid-Indiase kerk heeft beweerd dat christelijke overtuigingen niet hand in hand kunnen gaan met yoga. De katholieke kerk Syro Malabar in Kerala stelt dat bepaalde houdingen in traditionele yoga mogelijk in strijd zijn met christelijke principes en niet mogen worden gebruikt als middel om"dichter bij God” te komen.

Welke religie is yoga niet toegestaan?

Een Zuid-Indiase kerk heeft beweerd dat christelijke overtuigingen niet hand in hand kunnen gaan met yoga. De katholieke kerk Syro Malabar in Kerala stelt dat bepaalde houdingen in traditionele yoga mogelijk in strijd zijn met christelijke principes en niet mogen worden gebruikt als middel om"dichter bij God” te komen. Laurette Willis (gebaseerd op mijn 22 JAAR yoga - van 7 tot 2.Spreken deze 12 Waarheden over Yoga je aan zoals ze dat voor zoveel mensen hebben gedaan? Er is geen officiële leer van de katholieke kerk op basis van geloof en moraal over het beoefenen van yoga. Veel heilige priesters en heilige mensen kunnen allemaal meewegen, maar het feit blijft dat yoga een zaak is voor een individu om te onderscheiden hoe het hen beïnvloedt.

Evenzo werd de groep Ignatian Yoga opgericht door een yogaleraar, Alan Haras, en een pas gewijde jezuïetenpriester, Bobby Karle. Van wat ik me herinner (en je kunt haar website hierover bekijken), is er in feite yoga die gevaarlijk is, en er is yoga die eigenlijk gewoon pilates is en"yoga” wordt genoemd om deelnemers aan te trekken. Ik kwam er zelfs achter dat een paar van de oefeningen die mijn christelijke chiropractor me had geleerd toen ik een paar jaar eerder worstelde met ischias, yogahoudingen waren. Hij zegt dat yoga essentieel is voor flexibiliteit en algehele fitheid en beveelt het ten zeerste aan, maar hij heeft veel meer kans om te praten over het niet eten van boter in je aardappelpuree of"op je tippy tenen staan dan dat hij een hartcentrum of een collectief bewustzijn is.

Yoga is, net als de wellness-industrie breder, een vorm van seculiere „religie” geworden, ook al is die religiositeit onafscheidelijk van de kapitalistische economische structuren die het zo winstgevend maken. Ja, want in het artikel gaat het in op waar het oorspronkelijk vandaan kwam en hoe het aansluit bij het hindoeïsme en de yogabeoefening als spiritueel hulpmiddel. Dus mensen die zich zorgen maken dat yoga hen vatbaar maakt voor een oude religie, maken zich zorgen over valse informatie. Omdat er het woord yoga in zit, zou ik er helemaal vanaf komen als ik dacht dat het mijn relatie met mijn Heiland zou schaden.

Tijdens de Ontspanningsperiode aan het einde van een yogasessie, wanneer een persoon het meest kwetsbaar is, dan kan iemand het meest onder de indruk zijn van de New Age filosofie. Zelfs de seculiere wereld erkent dat er mensen zijn die yoga willen beoefenen als oefening zonder het religieuze element. Religie zou dit onderscheidingsproces graag vervangen door harde en snelle regels zoals"doe nooit een gebogen arm-strekkende houding omdat het op Cactus lijkt, en dat is slecht. Sommigen hier op dit bord hebben betoogd dat de voordelen van yoga goed zijn omdat het leidt tot genezing op gebieden met rugpijn enz.

Hij is niet katholiek, maar ik zou hem bekijken - een paar lessen veranderden echt van gedachten over het gebruik van yoga.