Hoe yoga mijn leven heeft veranderd?

Nu, na jarenlang consequent yoga te hebben beoefend, ben ik getuige geweest van de verschuiving in mijn mentale helderheid, flexibiliteit en fysieke kracht. En hoewel elke oefening anders is, biedt het verschijnen naar mijn mat me de kans om mijn aandacht naar binnen te richten, waardoor ik ook positieve veranderingen in mijn leven van de mat kan creëren.

Hoe yoga mijn leven heeft veranderd?

Nu, na jarenlang consequent yoga te hebben beoefend, ben ik getuige geweest van de verschuiving in mijn mentale helderheid, flexibiliteit en fysieke kracht. En hoewel elke oefening anders is, biedt het verschijnen naar mijn mat me de kans om mijn aandacht naar binnen te richten, waardoor ik ook positieve veranderingen in mijn leven van de mat kan creëren. Yoga heeft me de mentale helderheid gegeven die ik nodig heb in mijn dagelijkse leven en heeft me geleerd om van mijn lichaam te houden en ermee te werken. Ik voel me meer op mijn gemak in mijn relaties, omdat yoga me de zelfacceptatie heeft geleerd waardoor ik echt mezelf kan zijn, zonder me zorgen te maken over hoe ik eruitzie of dat ik ooit goed genoeg kan zijn.

Studeer voor examens als student en nu jongleer met de eisen van een druk beroepsleven, mijn yogapraktijk is een tijd voor mij om te stoppen en adem te halen, ongeacht wat er buiten de studiodeur gebeurt. Yoga heeft me een groter bewustzijn gegeven van mijn lichamelijke gezondheid, maar buiten de mat heeft het mijn leven veranderd. Yoga heeft me geholpen in te zien dat het enige leven waarover ik directe controle heb het mijne is. De persoon met wie ik de meeste tijd doorbreng, ben ikzelf.

Ik moet aardig voor mezelf zijn en van mezelf houden om zo goed mogelijk van andere mensen te kunnen houden. Door de stroom van yoga beweeg je misschien je lichaam, maar de beoefening zelf leert je ook hoe je met het leven om moet gaan. Het helpt je om uit je comfortzone te stappen, te werken aan de delen van jou die wat werk nodig hebben en geeft je een plek om al deze dingen voor het echte leven te oefenen. Naarmate de les vorderde en ik mijn schouders naar achteren bleef trekken, mijn borst opende en ademde in die tedere ruimte, voelde ik iets diepers in mij veranderen.

De pijn en het hartzeer die ondoordringbaar leken, die al zo lang zo'n enorm deel van mijn identiteit waren geweest, verschoven zo licht. De kleinste mogelijkheid vloog door me heen en even kon ik me een leven voorstellen dat vrij was van de grenzen van interne strijd. Ik zag plotseling tranen over mijn gezicht stromen. Dat moment, klein maar machtig, veranderde alles.

Meestal, in yoga-zin, zou vertrouwen op mijn intuïtie betekenen dat ik weet dat ik me beter zou voelen als ik uit bed zou komen en yoga zou doen in plaats van daar te liggen, oude herinneringen in mijn nieuwe ochtend te laten sijpelen. Om te illustreren hoe het concept van Svadhyaya kan worden toegepast op de fysieke beoefening van yoga, zullen we enkele yogahoudingen bekijken die vaak in openbare lessen worden gegeven met een zelfstudielens. Haar leven veranderde van de ene op de andere dag toen ze een hersenbloeding kreeg, en ze merkte plotseling dat ze te maken kreeg met aanzienlijke cognitieve stoornissen en maanden van herstel. Yoga was een constante metgezel op de middelbare school, universiteit en daarbuiten, en het is niet overdreven om te zeggen dat het mijn leven volledig heeft veranderd, van binnenuit.

Yoga brengt je fysiek in een diep gevoel van ontspanning en dat creëert meer ruimte voor je mentaal en spiritueel. Het zijn de verhalen van vier mensen in ongewoon moeilijke omstandigheden die door yoga de kracht, het vertrouwen, de aanwezigheid en de discipline konden vinden om hun leven ten goede te veranderen. Dit is een van mijn favoriete dingen over yoga, het helpt je de patronen in het leven te veranderen die niet het beste bij je passen. Naarmate ik meer betrokken raakte bij de yogagemeenschap, bouwde ik veel van die relaties op die ik zo hard nodig had.

Een vriend stelde voor dat ik een yogales zou proberen om wat opluchting te vinden en uiteindelijk duwde ik mezelf met tegenzin om het te bekijken. De houdingen die de afgelopen eeuwen in yoga zijn ontwikkeld (de asana of fysieke beoefening van yoga is slechts een van de acht ledematen van yoga) zijn ontworpen om het lichaam voor te bereiden om gedurende langere tijd in stilte te kunnen zitten in meditatie. Dit wordt allemaal gemakkelijker gemaakt door het feit dat, naar mijn ervaring, yogagemeenschappen tot de vriendelijkste op internet en in de echte wereld behoren, en ze zullen je verwelkomen, ongeacht wat je naar hen heeft gebracht. Toen ik kort nadat ik 40 was geworden voor het eerst weer met yoga begon, wist ik dat ik een leraar nodig had waarmee ik contact kon maken.

De angst is vaak groter dan pijn en het beoefenen van yoga en het begrijpen van je eigen lichaam kan daarbij helpen. .