Welk type yoga maakt jou het meest flexibel?

Power yoga is een van de meest atletische vormen van yoga. Gebaseerd op de opeenvolging van houdingen in Ashtanga yoga, bouwt poweryoga kracht op het bovenlichaam op en helpt het je flexibeler en evenwichtiger te maken.

Welk type yoga maakt jou het meest flexibel?

Power yoga is een van de meest atletische vormen van yoga. Gebaseerd op de opeenvolging van houdingen in Ashtanga yoga, bouwt poweryoga kracht op het bovenlichaam op en helpt het je flexibeler en evenwichtiger te maken. Je stroomt van de ene pose naar de andere. Voel je je strak? Deze video van 10 minuten bevat vijf yoga-oefeningen die strakke spieren losmaken en je flexibiliteit in een mum van tijd verbeteren.

Benieuwd naar de voordelen van yoga? We hebben 14 redenen verzameld waarom yoga geweldig is voor je gezondheid. Onderzoek toont aan dat yoga de flexibiliteit van de hamstring legitiem kan verbeteren. Probeer deze 10 yogahoudingen om die hammies uit te rekken en je op je best te voelen. Deze pose biedt een prachtige manier om de heupbuigers eerst zachtjes te strekken en daarna dieper naarmate flexibiliteit meer beschikbaar komt.

Als u op zoek bent naar meer intensiteit, kunt u deze vervangen in Pigeon. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van een yogales om je flexibiliteit te vergroten, zijn Hatha-, Vinyasa- of Yin-stijlen allemaal goede opties. Hoewel de tijd dat een pose wordt aangehouden afhangt van de stijl van yoga die wordt beoefend, biedt het vasthouden van poses voor langere tijd bepaalde voordelen. Yogalessen zijn de ideale plek om aan flexibiliteit te werken, omdat je deskundige instructies krijgt over de veiligste manieren om de flexibiliteit stapsgewijs te vergroten en hoe je rekwisieten kunt gebruiken wanneer dat nodig is.

Volgens WebMD hebben mensen een toename van 35 procent in flexibiliteit opgemerkt in de eerste acht weken van reguliere yogabeoefening. Bij het langer vasthouden van houdingen, zoals bij een yin-yogales, nodigt de gestage belasting op de spiervezels het bindweefsel uit om uit te rekken. Hoewel Hatha volgens de yogalijn en terminologie verwijst naar elke beoefening van fysieke houdingen, verwijst een Hatha-les in een yogastudio meestal naar een langzame les. Er wordt aangenomen dat pilates zich alleen richt op het versterken van de kern, terwijl yoga zich alleen concentreert op meditatie en ademhaling, maar er is veel meer binnen beide programma's.

Yoga is een praktijk die verder gaat dan het vasthouden van fysieke houdingen, maar voor veel studenten is een fysieke oefening in een studio hun eerste introductie. Mensen vragen zich vaak af wat het verschil is tussen yoga en Pilates, en hoewel ze vergelijkbare kwaliteiten hebben, zijn ze niet hetzelfde. We hebben een yoga-workout ontworpen voor flexibiliteit die thuis kan worden gedaan, en met oefening helpt het beginners hun flexibiliteit te verbeteren. Dat is een van de redenen waarom yoga zo goed is in het verminderen van stress, het verlichten van slapeloosheid en het vergroten van een gevoel van welzijn.

Veel fitnessexperts raden aan dat Bridge Pose onderdeel wordt van je yogaroutine voor flexibiliteit, vooral als je poses probeert te vinden die helpen bij rugpijn. Een ervaren leraar helpt uitlijning naar voren te brengen, net als het gebruik van een yogamat met uitlijningsgidsen. De tijd om een pose aan te houden is afhankelijk van de yogastijl die wordt beoefend, zoals hierboven vermeld. Omdat yogahoudingen meestal niet één gebied geïsoleerd werken, krijg je echter ook het voordeel van het strekken van de kuiten, quads, intercostals en borstspieren, om er maar een paar te noemen.

Deze houdingen zijn een goed startpunt, maar vergeet niet dat het echt de hele 'lichaam en geest'-benadering is die yoga tot een van de meest effectieve manieren maakt om je flexibiliteit te verbeteren, evenals zoveel andere aspecten van je fysieke en mentale gezondheid.