Hoe helpt yoga?

Op die manier kan yoga het genezingsproces ondersteunen en de persoon helpen symptomen te ervaren met meer gecentreerd en minder leed, Yoga verbetert kracht, balans en flexibiliteit. Yoga helpt bij het verlichten van rugpijn.

Hoe helpt yoga?

Op die manier kan yoga het genezingsproces ondersteunen en de persoon helpen symptomen te ervaren met meer gecentreerd en minder leed, Yoga verbetert kracht, balans en flexibiliteit. Yoga helpt bij het verlichten van rugpijn. Yoga ontspant je, zodat je beter kunt slapen. Flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van de lichamelijke gezondheid.

Yoga biedt vele stijlen om uit te kiezen, variërend in intensiteit van hoog tot matig tot mild. Zelfs de stijlen met de laagste intensiteit blijken de flexibiliteit te vergroten (2,. De American Psychological Association deelde onlangs dat 84% van de Amerikaanse volwassenen de impact van langdurige stress voelt (. Een andere studie uitgevoerd onder personeel van de luchtmacht vond yoga een effectieve praktijk voor het opbouwen van kracht in vele leeftijdsgroepen van gezonde deelnemers (1.De Anxiety and Depression Association of America verklaarde onlangs dat angststoornissen misschien wel de meest voorkomende psychische stoornissen in de Verenigde Staten zijn.

Staten (1.Talrijke studies suggereren dat yoga asana effectief kan zijn als alternatieve behandeling voor angststoornissen, hoewel verschillende onderzoekers aanvullende gerepliceerde onderzoeken vragen voordat ze definitief zoveel vermelden (6, 1.Chronische stress heeft een negatieve invloed op uw immuunsysteem (2.Evenzo een beoordeling van de onderzoek uitgevoerd naar gezonde populaties suggereert dat het evenwicht voor de meeste mensen kan verbeteren na consequent yoga te hebben beoefend (2.Toch kan vallen ernstige gevolgen hebben voor bepaalde populaties. Volgens het Agency for Healthcare Research and Quality komen vallen ongelooflijk vaak voor bij oudere volwassenen in verpleeginstellingen, en zelfs de eenvoudigste kunnen leiden tot een verhoogd risico op overlijden (2.Nieuwer onderzoek suggereert dat yoga het evenwicht in oudere populaties kan verbeteren (25, 2.Yoga asana kan ook nuttig zijn bij het verbeteren van het evenwicht bij mensen met hersenletsel (2.The Journal of Ayurveda and Integrative Medicine publiceerde een overzicht van 1.400 onderzoeken waarin werd gekeken naar de algemene effecten van pranayama. Een belangrijke afhaalmaaltijd was dat yoga-ademhaling de werking van verschillende systemen in het lichaam kan verbeteren (2.Specifiek bleek uit het onderzoek dat in de review werd samengevat dat het cardiovasculaire systeem enorm profiteerde van het beheersen van het tempo van de ademhaling, zoals blijkt uit gunstige veranderingen in hartslag, beroerte capaciteit, arteriële druk en contractiliteit van het hart (2.Het is aangetoond dat yoga zowel verbetert hoe snel mensen in slaap vallen als hoe diep ze in slaap blijven). Dit komt deels door de nawerkingen van lichaamsbeweging en de mentale kalmering en stressverlichting die specifiek door yoga wordt geboden (29, 30).

Naast het verbeteren van angst (of misschien juist daardoor), tonen talrijke onderzoeken aan dat yoga nidra bijzonder nuttig is bij het verbeteren van de slaap (31, 3.Lichaamsbeeld en zelfrespect zijn vaak bijzonder uitdagend voor adolescenten en jonge volwassenen). Het goede nieuws is dat verschillende recente onderzoeken positieve resultaten laten zien bij het gebruik van yoga voor het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde en het waargenomen lichaamsbeeld in deze populaties (33, 3.Er is ook veelbelovend bewijs dat yoga zou kunnen helpen met de bijbehorende symptomen van obsessie, angst en depressie bij patiënten met anorexia nervosa (3.Uit de hierboven genoemde review bleek dat het beoefenen van yoga geactiveerde delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor motivatie, uitvoerend functioneren, aandacht en neuroplasticiteit) (3.Een recent onderzoek naar burn-out onder hospice-medewerkers tijdens de COVID-19-pandemie concludeerde dat meditatie op basis van yoga interventies hielpen de effecten van burn-out aanzienlijk te verminderen door het interoceptieve bewustzijn te verbeteren (4.Het vestigt uw aandacht op de mogelijkheden van uw lichaam op dit moment. Het helpt bij het ontwikkelen van adem en kracht van lichaam en geest. Yogahoudingen werken door je spieren te strekken.

Ze kunnen je helpen beter te bewegen en je minder stijf of moe te voelen. Bovendien, wat de Instagram-cultuur ons ook vertelt - geworteld in de spirituele praktijken van India, gaat yoga minder over het doen van headstands en nog veel meer over het opbouwen van mentale en fysieke kracht en het versterken van gezonde gewoonten voor het leven. Scroll dus verder voor 14 voordelen van yoga en antwoorden op je meest gestelde vragen (zoals 'is yoga goed voor je? '). Van onderzoekslaboratoria en de monden van experts, hier zijn 14 door de wetenschap gesteunde redenen om meer yoga te doen.

Meer specifiek kunnen de ontspanningsoefeningen die je leert in yoga je bloedsomloop helpen, vooral in je handen en voeten. Als ze yoga kunnen gebruiken om dat te doen, kun je misschien leren om de bloedtoevoer naar je bekken te verbeteren als je zwanger probeert te worden of ontspanning op te wekken als je moeite hebt om in slaap te vallen. Er zijn aanwijzingen dat yoga nuttig kan zijn voor angst die verband houdt met verschillende levenssituaties, zoals medische aandoeningen of stressvolle educatieve programma's, en voor depressieve symptomen. Yoga voor gewichtsverlies kan als een grappig idee klinken, vooral als je het altijd hebt gezien als iets om te doen, vooral voor mentale helderheid.

Er is veelbelovend bewijs dat yoga mensen met een aantal chronische ziekten kan helpen hun symptomen te beheersen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Om deze redenen is yoga een integraal onderdeel geworden in de behandeling van eetstoornissen en programma's die een positief lichaamsbeeld en zelfrespect bevorderen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige yogabeoefening de coördinatie, reactietijd, geheugen en zelfs IQ-scores verbetert. Regelmatig yoga beoefenen verhoogt de proprioceptie (het vermogen om te voelen wat je lichaam doet en waar het zich in de ruimte bevindt) en verbetert de balans.

Nu het aantal gevallen van angst en depressie toeneemt, is een van de belangrijkste voordelen van yoga het vermogen om beide te bestrijden. Hoewel moderne media en reclame ons misschien doen denken dat yoga draait om fysieke houdingen, omvat de hele yoga een breed scala aan contemplatieve en zelfdisciplinaire praktijken, zoals meditatie, chanten, mantra, gebed, ademwerk, ritueel en zelfs onbaatzuchtige actie. Hoewel niet alle yoga aëroob is, kan het, als je het krachtig doet of flow- of Ashtanga-lessen volgt, je hartslag in het aërobe bereik verhogen. Als je een beeld in het oog van je geest overweegt, zoals je doet in yoga, nidra en andere praktijken, kun je verandering in je lichaam bewerkstelligen.

Zwangerschapsyoga heeft zelfs een reeks voordelen, van het versterken van je bekkenbodem (erg belangrijk) tot het leren van kalmerende ademhalingssequenties. Yoga wordt nu opgenomen in veel hartrevalidatieprogramma's vanwege de cardiovasculaire en stressverlichtende voordelen. .