Waarom yoga slecht voor je is?

Rond deze tijd begonnen verhalen over door yoga veroorzaakte verwondingen in de media te verschijnen. The Times meldde dat gezondheidswerkers ontdekten dat de doordringende hitte van Bikram-yoga bijvoorbeeld het risico op overstrekking, spierschade en gescheurd kraakbeen zou kunnen verhogen.

Waarom yoga slecht voor je is?

Rond deze tijd begonnen verhalen over door yoga veroorzaakte verwondingen in de media te verschijnen. The Times meldde dat gezondheidswerkers ontdekten dat de doordringende hitte van Bikram-yoga bijvoorbeeld het risico op overstrekking, spierschade en gescheurd kraakbeen zou kunnen verhogen. Deze houdingen zijn in verband gebracht met meer dan 20 soorten botletsel, waaronder compressiefracturen en schijfdegeneratie. Betekent dit dat mensen met osteoporose yoga moeten vermijden? Natuurlijk niet.

Het aanpassen van de poses om aan uw gezondheidsstatus en aan uw huidige behoeften te voldoen, vermindert echter de negatieve effecten. Is te veel yoga slecht? Natuurlijk. Blessures kunnen voorkomen bij elke sport of oefening, maar het risico op ernstig letsel is vaak hoog bij het overdrijven van een bepaalde oefening, inclusief yoga. Als u bijvoorbeeld uw volledige lichaamsgewicht op uw handen legt, kan dit gewrichtsblessures veroorzaken.

Bovendien strekken de nadelen van yoga-oefeningen zich uit tot mensen die nog herstellende zijn van een recente medische behandeling of operatie. Dit komt omdat bepaalde houdingen de blessures kunnen verergeren, waardoor je niet sneller herstelt. Tien redenen waarom yoga slecht voor je kan zijn, is geen lijst met redenen om geen yoga te doen. Ik heb een zin die ik vaak herhaal in mijn lessen.

Waar je mee weg kunt komen in je jaren 20, 30 en 40, kan terugkomen om je te achtervolgen in je jaren 60, 70 en 80, maar deze geavanceerde praktijken brengen een risico met zich mee. Ze veroorzaken meer ontstekingen en instabiliteit in hun gewrichten. Ze hebben pijn, maar het gekke is dat ze denken dat meer yoga hen zal helpen. Veel artsen vertellen patiënten met carpaal tunnelsyndroom om yoga te doen, omdat het kan helpen de handen en polsen te versterken.

Hoewel het zeldzaam is, kun je volgens Bell het meditatieve aspect van yoga overdrijven als de beoefening je slaap, je sociale leven, je werk of je andere verantwoordelijkheden verstoort. Als je verder gaat dan de prachtige Instagram-foto's en opbeurende citaten, is er een groot gesprek gaande in de yogagemeenschap over blessures. Nadelen van yoga en meditatie zijn onder meer paniekaanvallen, depressie, angst, negatief denken, en het opnieuw opduiken van traumatische jeugdherinneringen (. Voor een beginner is het ideaal om te weten wat enkele voor- en nadelen van yoga zijn voordat je een pose uitprobeert.

Rachel Krentzman is een fysiotherapeut en yoga-instructeur gevestigd in San Diego, en gebruikt yoga al meer dan 15 jaar in combinatie met fysiotherapie. Daarom moeten mensen met hartaandoeningen, warmte-intolerantie en andere hittegerelateerde ziekten hete yoga vermijden (. Proberen het te doen zonder de juiste hoeveelheid kernspierspanning zal slecht eindigen voor je onderrug en sacro-iliacale gewricht. Tijdens de Ontspanningsperiode aan het einde van een yogasessie, wanneer een persoon het meest kwetsbaar is, dan kan iemand het meest onder de indruk zijn van de New Age filosofie.

Toen ik yogaleraar was voordat ik tot Christus kwam, dit was de tijd dat ik mijn scheve New Age-overtuigingen deelde en ze leidde in"geleide visualisaties”. Hoewel yoga een geweldige stressverlichter is, is het geen probleemoplossende vaardigheid voor familieconflicten, werkproblemen of andere dagelijkse uitdagingen. Yoga richt zich op manipulatie van „levensenergie”, door middel van pranayama-ademhaling tijdens oefeningen. De wereld heeft yoga nodig (en lichaamsbeweging in het algemeen), en ik zal zelfs toegeven dat het beter is om yoga slecht te doen dan helemaal niet.

Ik sprak met Holger Cramer, de directeur yoga-onderzoek aan de Universiteit van Duisburg-Essen in Duitsland, voor een bredere beoordeling van het wetenschappelijke bewijs over yoga. Er zijn enkele donkere aspecten van yoga waar mensen vaak niet over praten, wat ik de negatieve bijwerkingen van yoga noem.