Helpt yoga je om af te vallen?

Er is goed onderzoek dat yoga je kan helpen stress te beheersen, je humeur te verbeteren, emotioneel eten te beteugelen en een gemeenschap van ondersteuning te creëren, die allemaal kunnen helpen bij gewichtsverlies en onderhoud. Yoga kan je ook helpen calorieën te verbranden en je spiermassa en tonus te vergroten.

Helpt yoga je om af te vallen?

Er is goed onderzoek dat yoga je kan helpen stress te beheersen, je humeur te verbeteren, emotioneel eten te beteugelen en een gemeenschap van ondersteuning te creëren, die allemaal kunnen helpen bij gewichtsverlies en onderhoud. Yoga kan je ook helpen calorieën te verbranden en je spiermassa en tonus te vergroten. Als onderdeel van een regelmatig trainingsregime kan yoga je helpen af te vallen omdat het calorieën verbrandt. Maar misschien is het grotere voordeel van yoga het potentieel om mindfulness te vergroten, wat stress kan verminderen en je kan helpen een gezondere algehele levensstijl te leiden.

Het is fascinerend om te weten dat yoga, met de mix van activiteit en kalmte, je geest kalmeert en je droom om fit en stevig te zijn. Hoewel yoga je zeker kan helpen vet te verliezen, toont onderzoek van Harvard aan dat weerstandstraining ideaal is om je op dat specifieke deel van je lichaam te richten. Yoga bestaat uit een aantal evenwichtshoudingen als onderdeel van de beoefening, wat betekent dat een sterke kern een ideale basis is om je te helpen rotsvaste houdingen te bereiken. Gelukkig kan yoga echt helpen de cortisolvloek te doorbreken, waardoor het gemakkelijker voor je wordt om extra kilo's kwijt te raken.

Er zijn ook verschillende andere soorten yoga die je kunt verkennen, zoals prenatale yoga (voor de aanstaande mama's), aerial yoga (voor de aspirant-acrobaten) en Kundalini yoga (voor degenen die een meer spirituele ervaring willen). Je weet dat yoga je waanzinnig flexibel kan laten voelen als je strak zit, en super-zen op zelfs de meest waardeloze dagen. Het voordeel van yoga om gewichtsverlies in 1 maand te verminderen Moe van alle pijn, zweten, honger en rigoureuze training om je calorieën te verbranden en je gewicht te verminderen. Fysieke voordelen van yoga, gecombineerd met stressmanagement, helpen een persoon om af te vallen en een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden.

Als je echter gezond eet en beweegt, zullen de resultaten komen, en yoga kan zeker een plaats in het proces hebben, als je dat wilt. Deze yogahoudingen richten zich vooral op het opbouwen van lichaamsflexibiliteit, het verbeteren van de concentratie en het opbouwen van je spierspanning. Eén groep proefpersonen ondernam 10 weken yogapraktijk en hun regelmatige training waarbij weerstandstraining en gewichtheffen betrokken waren, terwijl de controlegroep geen yoga deed bovenop de andere training. Yoga wordt al lang beschouwd als een effectieve manier om stress te verlichten, en dat kan op zichzelf een hulpmiddel zijn om af te vallen.

Combineer je yogabeoefening met activiteiten zoals wandelen, fietsen of zwemmen voor extra cardiovasculaire voordelen.