Waarom yoga goed voor je is?

De integratie van meditatie en ademhaling door yoga kan het mentale welzijn van een persoon helpen verbeteren. Ontdek meer COVID-19-testlocaties in Maryland, gov.

Waarom yoga goed voor je is?

De integratie van meditatie en ademhaling door yoga kan het mentale welzijn van een persoon helpen verbeteren. Ontdek meer COVID-19-testlocaties in Maryland, gov. Het is aangetoond dat zachte yoga een deel van het ongemak van gevoelige, gezwollen gewrichten voor mensen met artritis verlicht, volgens een Johns Hopkins-recensie van 11 recente onderzoeken. Het richt je aandacht op de mogelijkheden van je lichaam op dit moment.

Het helpt bij het ontwikkelen van adem en kracht van lichaam en geest. Meer specifiek kunnen de ontspanningsoefeningen die je leert in yoga je bloedsomloop helpen, vooral in je handen en voeten. Yoga krijgt ook meer zuurstof naar je cellen, die daardoor beter functioneren. Men denkt dat draaiende houdingen veneus bloed uit inwendige organen uitwringen en zuurstofrijk bloed naar binnen laten stromen zodra de draai is losgelaten.

Omgekeerde houdingen, zoals Headstand, Adho Mukha Vrksasana (Handstand) en Schouderstand, moedigen veneus bloed uit de benen en het bekken aan om terug te stromen naar het hart, waar het naar de longen kan worden gepompt om vers van zuurstof te worden voorzien. Dit kan helpen als u zwelling in uw benen heeft door hart- of nierproblemen. Yoga verhoogt ook het niveau van hemoglobine en rode bloedcellen, die zuurstof naar de weefsels transporteren. En het verdunt het bloed door bloedplaatjes minder plakkerig te maken en door het niveau van stollingsbevorderende eiwitten in het bloed te verlagen.

Dit kan leiden tot een afname van hartaanvallen en beroertes, aangezien bloedstolsels vaak de oorzaak zijn van deze moordenaars. Laten we dit snel afronden - ja, yoga is goed voor je. Regelmatiger bewegen, je adem verbinden met je lichaam, opmerkzamer worden en mogelijk symptomen van angst en depressie verlichten, kan alleen maar een goede zaak zijn. Rol je yogamat uit, neem een paar kalmerende, haal adem en ga aan de slag.

Als je sterker en flexibeler bent, verbetert je houding. Yoga is ook in verband gebracht met lagere cholesterol- en triglycerideniveaus en een betere werking van het immuunsysteem. Getoond door Coventry University om „de DNA-reacties die stress veroorzaken om te keren, verlaagt yoga ook de niveaus van ontstekingsverbindingen (cytokine-interleukine-6 (IL-) in het bloed. Voor vroege vogels, verhoog je hartslag met Vinyasa-lessen en zonnegroeten, kies dan voor het slapengaan een rustgevende herstellende of Yin Yoga-les.

Maar als je ooit hebt geprobeerd een nieuweling te vertellen over de voordelen van yoga, zou je die verklaringen kunnen vinden als „Het verhoogt de stroom van prana” of „Het brengt energie op je ruggengraat”, val op dove of sceptische oren. Veel yogahoudingen vereisen dat je je lichaamsgewicht op nieuwe en vaak uitdagende manieren draagt, waaronder balanceren op één been of jezelf ondersteunen met je armen. Je kunt nog steeds snel reageren wanneer dat nodig is en er zijn aanwijzingen dat yoga de reactietijd versnelt, maar je kunt die fractie van een seconde nemen om een meer doordachte aanpak te kiezen, waardoor het lijden voor jezelf en anderen wordt verminderd. Het is aangetoond dat het beoefenen van yoga de mindfulness verhoogt, niet alleen in de klas, maar ook op andere gebieden van iemands leven.

Yoga gaat deze aandoeningen tegen, omdat studies aantonen dat de praktijk kan helpen om veel voorkomende symptomen van rugpijn te verlichten. Ok, deze is misschien iets minder wetenschappelijk gebaseerd, maar als de enige manier waarop je meer yoga gaat doen is door uit bed te glijden en recht in een zonnegroet te glijden, zo zij het. Maar zelfs minder krachtige yogastijlen, zoals Iyengar of hatha, kunnen kracht- en uithoudingsvermogen bieden. In de loop van de 10 weken durende studie observeerden onderzoekers aanzienlijke winsten in flexibiliteit en balans in de groep die yoga beoefende in vergelijking met de groep die dat niet deed.

Een yogatherapeut kan met patiënten werken en geïndividualiseerde plannen samenstellen die samenwerken met hun medische en chirurgische therapieën. Experts stellen voor om weerstand tegen te werken om tegelijkertijd kracht op te bouwen en de balans te verbeteren, iets waar yoga geweldig voor. Op die manier kan yoga het genezingsproces ondersteunen en de persoon helpen symptomen te ervaren met meer gecentreerd en minder leed. Yoga bevordert ook de ademhaling door de neus, die de lucht filtert, verwarmt (koude, droge lucht veroorzaakt eerder een astma-aanval bij mensen die gevoelig zijn), en bevochtigt het, verwijdert stuifmeel en vuil en andere dingen die je liever niet in je longen neemt.

Kundalini Yoga is nuttig voor volwassenen met een gegeneraliseerde angststoornis, maar niet zo effectief als cognitieve gedragstherapie. .