Wie begon met yoga in de wereld?

Het begin van yoga werd meer dan 5.000 jaar geleden ontwikkeld door de Indus-Sarasvati-beschaving in Noord-India. Het woord yoga werd voor het eerst genoemd in de oudste heilige teksten, de Rig Veda.

Wie begon met yoga in de wereld?

Het begin van yoga werd meer dan 5.000 jaar geleden ontwikkeld door de Indus-Sarasvati-beschaving in Noord-India. Het woord yoga werd voor het eerst genoemd in de oudste heilige teksten, de Rig Veda. De Veda's waren een verzameling teksten met liederen, mantra's en rituelen voor gebruik door Brahmanen, de Vedische priesters. Dus dit zijn maar een paar druppels in heel veel oceaan.

Het is een uitgestrekt en misschien eng gebied. Guppy's kunnen immers gemakkelijk verdwalen of worden ingeslikt door grotere vissen. Maar toen was dat ook de oude Matsyendranath, de weesjongen die, zegt de legende, haṭha yoga oprichtte. Hij werd door zijn ouders aan de kust achtergelaten en in zijn geheel opgeslokt door een walvis, die vervolgens een diepe duik nam.

Door geluk of karma gaf dit hem de kans om naar Siva en Parvati te luisteren terwijl ze op de oceaanbodem zaten te fluisteren over de mysteries van yoga. Hij luisterde 12 jaar, en dat is ongeveer hoe lang het duurt voordat deze recensent Roots of Yoga volledig absorbeert. En misschien om het topboek te worden op elke leeslijst voor yogalerarenopleidingen in de Engelssprekende wereld. Volgens de legende was Shiva de eerste yogi.

En vele duizenden jaren geleden bereikte Shiva de verlichting in een plaats genaamd Mount Kailash. De beoefening van Yoga werd meer dan 5.000 jaar geleden begonnen tijdens de Indus-Sarasvati beschaving in Noord-India. Het werd voor het eerst genoemd in Rig Veda, een verzameling teksten die bestond uit rituelen, mantra"s, en liederen die voornamelijk werd gebruikt door Brahmanen, de Vedische priesters. Yoga werd langzaam ontwikkeld door Brahmanen die uiteindelijk hun praktijken en overtuigingen documenteerden in de Upanishads die meer dan 200 geschriften heeft.

Yogameester Swami Satchidananda opent de Woodstock Music and Art Fair (196) Smithsonian Asian Pacific American Center. Terwijl Hatha yoga, zoals onderwezen op scholen zoals Iyengar, de yogi fysieke fitheid geeft, geven andere soorten oefeningen ons wijsheid, toewijding, enz. Een deel van het succes van The Yoga Institute was ook te danken aan het werk van Shri Yogendra's levenspartner, Shrimati Sita Devi Yogendra, die liefkozend bekend stond als Moeder. Na de oprichting van The Yoga Institute in 1918 - het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld - kwam Yogendra voor het eerst naar de VS in 1919.Je hebt misschien dingen gehoord over de relatie van yoga met Indiaas worstelen, de uitvinding van de moderne goeroe en hoe sommige yogi's niet bepaald bekend stonden om geweldloosheid.

In Patanjali's yoga-sutra's verduidelijkte hij acht ledematen van de yogapraktijk, namelijk - Yama (sociale ethiek), Niyama (persoonlijke ethiek), Asana (houdingen), Pranayama (levenskracht), Pratyahara (de zintuigen naar binnen draaien), Dharana (eenpuntige focus), Dhyana (meditatie) en Samadhi (fuseren met het zelf). Het was de eerste keer in de geschiedenis van yoga dat de kennis van deze praktijk werd verzameld en georganiseerd in een uitgebreid systeem. Dit komt omdat de ware essentie van yoga het verenigen van twee dingen is die nooit echt gescheiden waren om van binnen te beginnen. Met nieuwe kritische vertalingen van meer dan 100 weinig bekende yogateksten uit 1000 vGT tot de 19e eeuw, samengevoegd met duidelijk en gestaag commentaar, hebben deze auteurs de diepte in kaart gebracht.

De „Bijbel van yoga, of de Bhagavad Gita, was de eerste spirituele tekst die verklaarde dat iedereen verlicht kon worden. Klassieke yoga maakt deel uit van deze Vedische literatuur en werd bijna 5000 jaar geleden voorgesteld door Maharishi Patanjali. Volgens de yoga-geschriften leidt de beoefening van Yoga een individu naar de vereniging van bewustzijn met dat van universeel bewustzijn. In de VS waren het filosofen zoals Ralph Waldo Emerson en Henry David Thoreau die zich voor het eerst bezighielden met de filosofie van yoga in de jaren 1830.

Op 21 juni, op Internationale Yogadag, halen mensen hun yogamatten tevoorschijn en oefenen ze zonnegroeten of zitten ze in meditatie. Dus, de beoefening van yoga (zelfs vandaag in onze moderne context) benadrukt sterk een focus op de ademhaling en de innerlijke werking van de geest.