Zijn yogaballen goed voor de houding?

Zittend op de bal werkt je kern, waardoor die spieren worden versterkt zodat je wervelkolom wordt ondersteund, wat resulteert in een betere houding. Je zult merken dat je rechtop zit en na verloop van tijd langer zult lopen.

Zijn yogaballen goed voor de houding?

Zittend op de bal werkt je kern, waardoor die spieren worden versterkt zodat je wervelkolom wordt ondersteund, wat resulteert in een betere houding. Je zult merken dat je rechtop zit en na verloop van tijd langer zult lopen. Zitten op een yogabal in plaats van een stoel wordt verondersteld de houding te verbeteren en rugpijn te voorkomen en te verlichten. Als je een stabiliteitsbal hebt gekocht om te gebruiken op je pandemische thuiswerkplek, of de ongebruikte bal in de kelder hebt afgestoft, wil je misschien op een traditionele stoel gaan zitten voor deze realitycheck.

Beweringen dat stabiliteitsballen je kern zullen versterken, hebben weinig steun in onderzoek. In feite kan zitten op een stabiliteitsbal, ook wel balansbal, oefenbal of Zwitserse bal genoemd, nadelige effecten hebben. Onderzoekers zijn het erover eens dat langdurig zitten niet gezond is. Maar wat betreft de effectiviteit van een oefenbal als bureaustoel, zijn de resultaten meer gemengd.

Misschien wilt u afwisselen tussen een ergonomische bureaustoel, een balstoel en andere vormen van actieve werkplekken. Bovendien was de belangrijkste bevinding van deze onderzoeken dat individuen daadwerkelijk klaagden over meer ongemak bij het zitten op de stabiliteitsbal - wat de uiteindelijke bewering van fabrikanten weerlegde. De waarheid is dat de hele dag zitten, ongeacht of je in een stoel zit versus op een stabiliteitsbal, een negatieve invloed kan hebben op je gezondheid. Ook bekend als een stabiliteitsbal of oefenbal, wordt een yogabal vaak gebruikt tijdens trainingsroutines om het bewegingsbereik te vergroten en de balans te verbeteren.

Voor al uw werkgevers die er zijn, is het ook vermeldenswaard dat gymballen niet voldoen aan de HSE-voorschriften voor gebruik als bureaustoel, omdat ze geen vijfsterrenbasis, hoogteverstelling of verstelbare rugleuning hebben. Als een van uw werknemers van een sportschoolbal valt of deze barst, bent u mogelijk aansprakelijk omdat u het gebruik van de apparatuur op bedrijfseigendom hebt toegestaan. Als je de bal eenmaal bij de hand hebt, is het gemakkelijk om terug te rollen van het bureau en een paar kernversterkende bewegingen te doen. Naast dat tegen te gaan door vaak op te staan en te bewegen, ruilen sommige mensen een oefenbal, ook wel een yogabal, evenwichtsbal of stabiliteitsbal genoemd in plaats van hun gewone bureaustoel om actief te zitten.

Zolang je de stabiliteitsbal goed gebruikt en je spieren worden geactiveerd om een neutrale zithouding te hebben, kan hij je helpen beter te ademen. Als u pijn ervaart bij het gebruik van een oefenbal als stoel, bespreek dit dan met uw medische zorgverlener en overweeg het gebruik te staken. De meeste mensen hebben niet de kernkracht om goed op de bal te zitten, waardoor de gebruiker automatisch zijn voeten onder de bal stopt om instabiliteit te stoppen, waardoor het doel van het verwisselen van je bureaustoel wordt verslagen. Beide onderzoeken hadden personen in dienst die geen gewone gebruikers van ballen als bureaustoelen waren en er werd geen accommodatietraining gegeven.

Er zijn twee casestudy's geweest die het idee ondersteunen dat een yogabalstoel helpt bij lage rugpijn, maar dat is het ongeveer als het gaat om onderzoek. Hoewel het zitten op een yogabal je in korte uitbarstingen een kerntraining kan geven, is er niet veel bewijs dat het automatisch de houding verbetert. De extra dikke anti-burst-bal is geweldig voor zwangere mensen die op zoek zijn naar een betrouwbaar alternatief voor een bureaustoel.