Wie heeft voor het eerst yoga gemaakt?

Het begin van yoga werd meer dan 5.000 jaar geleden ontwikkeld door de Indus-Sarasvati-beschaving in Noord-India. Het woord yoga werd voor het eerst genoemd in de.

Wie heeft voor het eerst yoga gemaakt?

Het begin van yoga werd meer dan 5.000 jaar geleden ontwikkeld door de Indus-Sarasvati-beschaving in Noord-India. Het woord yoga werd voor het eerst genoemd in de. Pre-Klassieke Yoga Het begin van Yoga werd meer dan 5.000 jaar geleden ontwikkeld door de Indus-Sarasvati beschaving in Noord-India. Het woord yoga werd voor het eerst genoemd in de oudste heilige teksten, de Rig Veda.

De Veda's waren een verzameling teksten met liederen, mantra's en rituelen voor gebruik door Brahmanen, de Vedische priesters. Yoga werd langzaam verfijnd en ontwikkeld door de Brahmanen en Rishi's (mystieke zieners) die hun praktijken en overtuigingen documenteerden in de upanishads, een enorm werk met meer dan 200 geschriften. De meest bekende van de yoga-geschriften is de Bhagavad-Gîtâ, samengesteld rond 500 voor Christus, E. De Upanishads namen het idee van ritueel offer uit de Veda's en internaliseerden het, waarbij ze het offer van het ego onderwezen door zelfkennis, actie (karma yoga) en wijsheid (jnana yoga).