Wanneer yogadag wordt gevierd?

Oorsprong · Betekenis · VN-verklaring · Ontvangst. De Indiase premier Narendra Modi voert samen met duizenden Indianen yoga uit ter gelegenheid van de Internationale Dag van Yoga in Mysore Palace, in Mysuru.

Wanneer yogadag wordt gevierd?

Oorsprong · Betekenis · VN-verklaring · Ontvangst. De Indiase premier Narendra Modi voert samen met duizenden Indianen yoga uit ter gelegenheid van de Internationale Dag van Yoga in Mysore Palace, in Mysuru. Yoga is een eeuwenoude fysieke, mentale en spirituele beoefening die rust, vrede, vertrouwen en moed geeft aan de mensen waardoor ze verschillende activiteiten op een betere manier kunnen doen. Yoga is een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur en beschaving waarin eigenschappen zijn van zowel fysieke elementen van de mensheid als spirituele verheffing.

Select Citywalk, een chique winkelcentrum in Zuid-Delhi, organiseert yogasessies met een goeroe genaamd H H Yogiraj Dr. Om Prakash ji Maharaj op 21 juni.Het beweert dat de dag een advertentie is geworden voor het nieuwe soort yogagoeroes die rijkdom hebben vergaard door yoga en meditatie te verkopen. Voor International Yoga Day zijn mensen over de hele wereld helemaal klaar om hun yogamatten tevoorschijn te halen en te beginnen met sporten, maar ze zijn zich er misschien niet van bewust dat yoga eeuwen teruggaat. Hieruit kwam aan het licht dat mensen ook op de hoogte zijn van de voordelen van yoga, waarvan sommige zichtbaar zijn en sommige onzichtbaar.

Legerpersoneel neemt deel aan een yoga-evenement dat wordt gehouden boven een hoogte van 12000 ft in een afgelegen gebied van Arunachal Pradesh. Hierna, op de dag van de zomerzonnewende, toen de zon verschoof van de noordelijke naar de zuidelijke run, merkte Shiva deze 7 wezens op - hij kon ze niet langer negeren. De essentie van yoga is balans - niet alleen balans in het lichaam of dat tussen de geest en het lichaam, maar ook balans in de menselijke relatie met de wereld. Een van de beste en oudste manieren om de spanning die zich in zowel het lichaam als de geest opbouwt los te laten, is het beoefenen van yoga.

Yoga speelt ook een belangrijke rol in de psychosociale zorg en revalidatie van COVID-19-patiënten in quarantaine en isolatie. Ja, yoga is goed op de markt gebracht, zou je kunnen zeggen, het is een oude praktijk die de tand des tijds heeft doorstaan, maar je hoeft geen yogi-ninja te zijn om de schoonheid en voordelen van de traditie echt te kunnen waarderen. De digitale tentoonstelling biedt een kijkje in de jaarlijkse vieringen van de dag en presenteert een gestandaardiseerde reeks yogapraktijken, het 'Common Yoga Protocol' genaamd, een goed startpunt voor beginners om kennis te maken met de zeer lonende wereld van yoga. Het bestaan van internationale dagen dateert van vóór de oprichting van de Verenigde Naties, maar de VN heeft ze omarmd als een krachtig instrument voor belangenbehartiging.