Kan yoga helpen om af te vallen?

Er is goed onderzoek dat yoga je kan helpen stress te beheersen, je humeur te verbeteren, emotioneel eten te beteugelen en een gemeenschap van ondersteuning te creëren, die allemaal kunnen helpen bij gewichtsverlies en onderhoud. Yoga kan je ook helpen calorieën te verbranden en je spiermassa en tonus te vergroten.

Kan yoga helpen om af te vallen?

Er is goed onderzoek dat yoga je kan helpen stress te beheersen, je humeur te verbeteren, emotioneel eten te beteugelen en een gemeenschap van ondersteuning te creëren, die allemaal kunnen helpen bij gewichtsverlies en onderhoud. Yoga kan je ook helpen calorieën te verbranden en je spiermassa en tonus te vergroten. Als onderdeel van een regelmatig trainingsregime kan yoga je helpen af te vallen omdat het calorieën verbrandt. Maar misschien is het grotere voordeel van yoga het potentieel om mindfulness te vergroten, wat stress kan verminderen en je kan helpen een gezondere algehele levensstijl te leiden.

Kun je yoga doen om af te vallen? Absoluut, en het is een bijzonder goede keuze voor beginners die op zoek zijn naar een trainingsoptie met weinig impact. Zachte beginnersstromen kunnen je helpen vertrouwd te raken met de bewegingen, kracht te vergroten door lichaamsgewichtbewegingen en je lichaam te laten wennen aan hard bewegen en ademen. En als je klaar bent om verder te gaan, kun je kiezen voor meer op kracht of beeldhouwen gebaseerde yogastromen om je te helpen spieren op te bouwen en calorieën te verbranden. Ter vergelijking: zachte houdingen en rekoefeningen van Hatha yoga vereisen veel minder fysieke inspanning, waardoor het geweldig is voor alle fitnessniveaus.

Er zijn een paar verschillende manieren waarop yoga kan helpen bij het afvallen, en het is niet alleen een kwestie van de calorieën die je op je yogamat verbrandt, zegt Judi Bar, de yogaprogrammamanager bij Cleveland Clinic Center for Integrative Medicine in Ohio, die is gecertificeerd door de International Association of Yoga Therapists en Yoga Alliance. Harvard Medical School (opent in nieuw tabblad) erkent dat de algemene voordelen van yoga verder gaan dan de mat. Deze bevindingen zijn vooral veelbelovend voor mensen van wie het lichaamsgewicht krachtigere vormen van yoga kan bemoeilijken. Maar hoewel je poses aanneemt, vooral in snel bewegende vinyasa of poweryoga, is het cruciaal dat je aandacht besteedt aan je lichaam, zegt fitnessinstructeur Patricia Moreno, oprichter van IntenSati en maker van verschillende yoga-fusion- en gewichtsverliesdvd's voor Gaiam.

Yoga wordt verondersteld vooral gunstig te zijn voor mensen die ook op andere manieren moeite hebben om af te vallen. Evenzo zijn er een heleboel factoren die van invloed zijn op het verliezen van buikvet, waaronder uw voeding, trainingsintensiteit en zelfs stressniveaus. De resultaten van de yogagroep waren aan het einde van de proef significant beter dan de niet-yogagroep. Als je geïnteresseerd bent in het leren van yoga, probeer dan een paar lessen in de studio waar een leraar je kan helpen poses aan te passen.

Yoga is immers vaak traag en zacht, gericht op ademhaling, balans en flexibiliteit, niet op het verbranden van calorieën. Als je echter gezond eet en beweegt, zullen de resultaten komen, en yoga kan zeker een plaats in het proces hebben, als je dat wilt. Een ontspannende yogabeoefening kan je helpen om op een gezondere manier met stress om te gaan en deze zelfs te vermijden, en de bijbehorende gewichtstoename, helemaal. Dus neem op wat experts zeggen over hoe je thuis yoga kunt doen om af te vallen, en maak je klaar om te ontspannen met een paar neerwaartse honden.