Hoeveel gewicht kan ik verliezen door middel van yoga?

Een andere studie van Harvard onderzocht hoeveel calorieën yoga kon verbranden bij mensen met verschillende lichaamsgewichten. Het debat over de vraag of yoga een effectief hulpmiddel is om af te vallen, wordt al jaren besproken.

Hoeveel gewicht kan ik verliezen door middel van yoga?

Een andere studie van Harvard onderzocht hoeveel calorieën yoga kon verbranden bij mensen met verschillende lichaamsgewichten. Het debat over de vraag of yoga een effectief hulpmiddel is om af te vallen, wordt al jaren besproken. Velen geloven dat yoga niet snel genoeg is om het aantal calorieën te verbranden dat nodig is voor echt gewichtsverlies. Anderen zweren bij yoga en zeggen dat het een uiterst effectieve manier is om kilo's kwijt te raken.

Een studie wees uit dat herstellende yoga effectief was bij het helpen van vrouwen met overgewicht om af te vallen, inclusief buikvet. Bepaalde poses, of asana's, zijn „geweldige apps voor gewichtsverlies, met „voordelen die veel groter zijn dan louter calorieverbranding en spierversterking, zegt Nicole Persley, een leraar bij Yoga and Inner Peace in Lake Worth, FL. Yoga wordt verondersteld vooral gunstig te zijn voor mensen die ook op andere manieren moeite hebben om af te vallen. Volgens Swami Ramdev, door yoga in de dagelijkse routine op te nemen en te zorgen voor wat je eet, is het heel gemakkelijk om in een mum van tijd af te vallen.

Als je al actief bent, maar yoga wilt opnemen als onderdeel van een plan voor gewichtsverlies, probeer het dan binnen een paar dagen per week te werken als aanvulling op je andere trainingen, zegt Cheswoeth. Hoewel yoga misschien niet zoveel calorieën verbrandt als andere aërobe oefeningen zoals joggen of wandelen, kan het het uithoudingsvermogen en de kracht vergroten, wat helpt bij het afvallen, zegt Johnson. In een andere studie, vorig jaar gepubliceerd in het Journal of Alternative Medicine, verloren mannen met overgewicht die dagelijks yoga en ademhalingsoefeningen beoefenden gemiddeld 4 pond in slechts 10 dagen. Als onderdeel van je routine, vermijd jezelf direct na een yogales te wegen, vooral hete yoga, omdat je tijdens de les watergewicht kunt verliezen.

Als je doel bijvoorbeeld een betere gezondheid was en je ademhaling is verbeterd en je onderrug is versterkt door yoga, zelfs als je nog niet veel bent afgevallen, geef jezelf dan wat eer en ga zo door met het goede werk. Deze bevindingen zijn vooral veelbelovend voor mensen van wie het lichaamsgewicht krachtigere vormen van yoga kan bemoeilijken. Er zijn veel manieren waarop stress kan bijdragen aan gewichtstoename en vooral onbeheerde, chronische stress. Het gewichtsverlies dat optreedt met zachte yoga is niet te wijten aan de typische oorzakelijke paden, waarin je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, zegt Alan Kristal, hoofdonderzoeker in een lopende studie aan het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle.

Mijn gewichtsverlies was een direct gevolg van een toegewijde yogabeoefening in combinatie met een heel, plantaardig dieet. Als onderdeel van een regelmatige trainingsroutine kan yoga je helpen af te vallen, maar het is niet per se de beste methode voor iedereen. Het spreekt dus voor zich dat een regelmatige yogapraktijk, door te verbeteren hoe de hersenen je reactie op stress beheersen, kan leiden tot gezondere voedselkeuzes en misschien gemakkelijker gewichtsverlies.