Wat is yoga en zijn oorsprong?

Het woord 'Yoga' is afgeleid van de Sanskrietwortel 'Yuj', wat 'toetreden' of 'jukken' of 'verenigen' betekent. Volgens yoga-geschriften leidt de beoefening van Yoga tot de vereniging van individueel bewustzijn met dat van het Universele Bewustzijn, wat wijst op een perfecte harmonie tussen de geest en het lichaam, Mens %26 Natuur.

Wat is yoga en zijn oorsprong?

Het woord 'Yoga' is afgeleid van de Sanskrietwortel 'Yuj', wat 'toetreden' of 'jukken' of 'verenigen' betekent. Volgens yoga-geschriften leidt de beoefening van Yoga tot de vereniging van individueel bewustzijn met dat van het Universele Bewustzijn, wat wijst op een perfecte harmonie tussen de geest en het lichaam, Mens %26 Natuur. Pre-klassieke yoga Het begin van yoga werd meer dan 5.000 jaar geleden ontwikkeld door de Indus-Sarasvati beschaving in Noord-India. Het woord yoga werd voor het eerst genoemd in de oudste heilige teksten, de Rig Veda.

De Veda's waren een verzameling teksten met liederen, mantra's en rituelen voor gebruik door Brahmanen, de Vedische priesters. Yoga werd langzaam verfijnd en ontwikkeld door de Brahmanen en Rishi's (mystieke zieners) die hun praktijken en overtuigingen documenteerden in de upanishads, een enorm werk met meer dan 200 geschriften. De meest bekende van de Yogische geschriften is de Bhagavad-Gîtâ, samengesteld rond 500 B, C, E. De Upanishads namen het idee van ritueel offer uit de Veda's en internaliseerden het, waarbij ze het offer van het ego onderwezen door zelfkennis, actie (karma yoga) en wijsheid (jnana yoga).

Yoga komt voort uit een mondelinge traditie waarin het onderwijs rechtstreeks van leraar op student werd overgedragen. De Indiase wijze Patanjali is gecrediteerd voor de verzameling van deze mondelinge traditie in zijn klassieke werk, de Yoga Sutra, een 2.000 jaar oude verhandeling over yogafilosofie. De Sutra, een verzameling van 195 uitspraken, biedt een soort filosofische gids voor het omgaan met de uitdagingen van het mens-zijn. Yogi zittend in een tuin, uit de 17e of 18e eeuw Yogini's (vrouwelijke asceten) in de 17e of 18e eeuw Oude Egyptische danseres op een stuk potteru gedateerd op 1292-1186 v.Chr.

Uitgemergelde Boeddha uit Gandhara, gedateerd uit de 2e eeuw na Christus Oude grotschildering van mensen die graan plukken lijkt een beetje op yoga Yoga soetra, dateert uit misschien de 1e eeuw na Christus, Patanjali"s Yogabhasya, Sanskriet, Devanagari-script Nog een yoga-sutra, dating terug naar misschien de 1e eeuw na Christus, Patanjali"s bhasya, Sanskriet, Devanagari-schrift Dzogchen, een 9e-eeuwse tekst uit Dunhuang in West-China waarin staat dat atiyoga (een traditie van leringen in het Tibetaans boeddhisme (gericht op het ontdekken en doorgaan in de natuurlijke oerstaat van zijn) is een vorm van godheid yoga Een andere 15e-16e eeuwse asana-sculptuur in de Achyutaraya-tempel in Hampi in Karnataka, India. Er wordt gezegd dat Jnana, Bhakti, Yoga (Raja) en Karma; een of een combinatie van deze 4 paden, indien beoefend met het doel van zelfrealisatie, naar dezelfde plaats zal leiden. Het lijkt mij dat jij die leraar bent die echt yoga beoefent alleen om Asan te beoefenen, je moet verder gaan in die innerlijke zoektocht, om verder te gaan zul je de geschiedenis moeten traceren. Patanjali staat bekend als de voorvader van yoga en zijn achtstappensysteem vormt de ruggengraat van de moderne yogapraktijk.

Ver naar het noorden, in Nepal, vindt men dezelfde invloeden en filosofische oriëntaties in de Vairāgyāmvara, een werk over yoga gecomponeerd door de achttiende-eeuwse stichter van de Josmanī-sekte. Een reden waarom dit mogelijk was, is dat het semantische veld, het scala aan betekenissen van de term „yoga” zo breed is en het concept van yoga zo kneedbaar, dat het mogelijk is geweest om het te veranderen in bijna elke praktijk of proces dat men kiest. Belangrijke werken uit die tijd zijn de Yoga Sūtra's van Patañjali, de Yoga-Yājñavalkya, de Yogācārabhūmi-Śāstra en de Visuddhimagga. Zelfs het zogenaamde spirituele concept van yoga dat je probeert te onderscheiden, is in directe tegenspraak met wat de minimumvereiste is om christen te zijn i.

Volgens het synthesemodel is yoga een synthese van inheemse, niet-Vedische en Vedische elementen; dit model geniet de voorkeur in de westerse wetenschap. Yoga is een beoefening van meditatie om jezelf te helpen verbinden met je eigen overtuigingen, gedachten en geest. Toen ik echter voor het eerst met yoga begon in Vietnam, voelde ik me 'verenigd' met mezelf en de mensen om me heen, en dit was zonder de betekenis van yoga te kennen. Aspecten van tantra yoga, karma yoga en asthanga yoga ontwikkelden zich verder tijdens het Vedanta tijdperk, evenals in het boeddhisme en het jaïnisme.

Hij kwam voor het eerst naar de Verenigde Staten van Amerika in 1883 en organiseerde al snel wereldconferenties over dit onderwerp, door yoga te beschrijven als een „wetenschap van de geest”, en hij vertaalde yogateksten uit het Sanskriet in het Engels. Een van deze leraren was Shri Yogendra, een Indiase yoga-goeroe, auteur, dichter, onderzoeker en een van de belangrijkste figuren in de heropleving van Hatha Yoga, zowel in India als in de Verenigde Staten. Ik stak de afgrond over met alleen een versie van het LBRP-ritueel en klassieke yoga en pranayama, en studeerde veel, maar zou nu veel meer lichaamswerk bevatten om te zien hoe krachtig het is. .