Zal yoga me helpen om af te vallen?

Yoga kan ook een effectief hulpmiddel zijn om je te helpen af te vallen, vooral de meer actieve vormen van yoga. En misschien merk je dat het bewustzijn dat is opgedaan door een zachte, ontspannende yogabeoefening je ook helpt om af te vallen.

Zal yoga me helpen om af te vallen?

Yoga kan ook een effectief hulpmiddel zijn om je te helpen af te vallen, vooral de meer actieve vormen van yoga. En misschien merk je dat het bewustzijn dat is opgedaan door een zachte, ontspannende yogabeoefening je ook helpt om af te vallen. Veel experts zijn het erover eens dat yoga op verschillende manieren werkt om een gezond gewicht te bereiken. Het debat over de vraag of yoga een effectief hulpmiddel is om af te vallen, wordt al jaren besproken.

Velen geloven dat yoga niet snel genoeg is om het aantal calorieën te verbranden dat nodig is voor echt gewichtsverlies. Anderen zweren bij yoga en zeggen dat het een uiterst effectieve manier is om kilo's kwijt te raken. Als onderdeel van een regelmatig trainingsregime kan yoga je helpen af te vallen omdat het calorieën verbrandt. Maar misschien is het grotere voordeel van yoga het potentieel om mindfulness te vergroten, wat stress kan verminderen en je kan helpen een gezondere algehele levensstijl te leiden.

Yoga kan je ook helpen calorieën te verbranden en je spiermassa en tonus te vergroten. Yoga kan gewrichtspijn verminderen, waardoor u meer kunt sporten en uw dagelijkse activiteiten kunt verhogen. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van yoga. Kun je yoga doen om af te vallen? Absoluut, en het is een bijzonder goede keuze voor beginners die op zoek zijn naar een trainingsoptie met weinig impact.

Zachte beginnersstromen kunnen je helpen vertrouwd te raken met de bewegingen, kracht te vergroten door lichaamsgewichtbewegingen en je lichaam te laten wennen aan hard bewegen en ademen. En als je klaar bent om verder te gaan, kun je kiezen voor meer op kracht of beeldhouwen gebaseerde yogastromen om je te helpen spieren op te bouwen en calorieën te verbranden. Ondertussen meldde het National Center for Complementary and Integrative Health (opent op nieuw tabblad) ook dat 63% van de volwassenen zei dat yoga hen motiveerde om regelmatiger te sporten. Het kan weken of maanden duren om een yogapraktijk op te zetten, en frequente beoefening is de sleutel voor langdurige voordelen.

Deze stimulerende yogasequentie is ontworpen door de Sweat-app-instructeur Phyllicia Bonanno voor mensen die nieuw zijn in yoga of die hun basis willen versterken. Je weet dat yoga je waanzinnig flexibel kan laten voelen als je strak zit, en super-zen op zelfs de meest waardeloze dagen. Als yoga nieuw voor je is, is een goede manier om te beginnen contact op te nemen met een plaatselijke studio of een yoga-instructeur in te huren. Een regelmatige yogabeoefening kan ook de mindfulness verhogen en stress verminderen, wat kan helpen bij het verbeteren van voedingskeuzes en bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Als je al actief bent, maar yoga wilt opnemen als onderdeel van een plan voor gewichtsverlies, probeer het dan binnen een paar dagen per week te werken als aanvulling op je andere trainingen, zegt Cheswoeth. Poweryoga is een andere goede keuze, vertelde Numbers aan POPSUGAR, hoewel het intenser is, dus beginners willen er misschien aan werken. De yogagroep verloor 34 vierkante centimeter vet direct onder de huid vergeleken met 6 vierkante centimeter voor de groep die deelnam aan het stretchprogramma. Het yoganetwerk moedigt positief gezondheidsgedrag aan, en deel uitmaken van zo'n gemeenschap kan een zinvol verschil maken voor gewichtsverlies.

We verdiepen ons in de beoefening van yoga en of het mogelijk is om naar beneden te gaan op weg naar gewichtsverlies. Als onderdeel van een regelmatige trainingsroutine kan yoga je helpen af te vallen, maar het is niet per se de beste methode voor iedereen.