Wanneer yogadag wordt gevierd in India?

Meer dan 36.000 vieren de allereerste yogadag in India. 21 juni wordt gemarkeerd als de jaarlijkse Internationale Dag voor Yoga om de oude Indiase kunst van gezond leven te vieren.

Wanneer yogadag wordt gevierd in India?

Meer dan 36.000 vieren de allereerste yogadag in India. 21 juni wordt gemarkeerd als de jaarlijkse Internationale Dag voor Yoga om de oude Indiase kunst van gezond leven te vieren. Yoga vertaalt zich in „eenheid uit het Sanskriet” en is bedoeld om lichaam en geest te verenigen om harmonie te brengen. De ontwerpresolutie tot vaststelling van de Internationale Dag van Yoga werd voorgesteld door India en onderschreven door een record van 175 lidstaten.

Het AYUSH-protocol beschrijft het logo met vouwhanden van Yoga Day als een weerspiegeling van „de vereniging van individueel bewustzijn met dat van universeel bewustzijn, een perfecte harmonie tussen geest en lichaam, mens en natuur, de holistische benadering van gezondheid en welzijn. Hierna, op de dag van de zomerzonnewende, toen de zon verschoof van de noordelijke naar de zuidelijke run, merkte Shiva deze 7 wezens op - hij kon ze niet langer negeren. De datum van 21 juni werd gekozen omdat het de zomerzonnewende is, de dag waarop er de meeste zon is van elke andere dag van het jaar. We bieden gemakkelijke en probleemloze boekingen van tickets en comfortabele accommodaties overal in India voor reizigers die uit verschillende delen van de wereld komen om deel uit te maken van International Day of Yoga.

Een petitie die op 18 juni werd gestart door Ayesha Kidwai, faculteit taalkunde in JNU, riep vragen op over het verplicht stellen van de viering van Internationale Yogadag voor overheidsfunctionarissen en scholen. Yoga kan mensen helpen die met dergelijke crises te maken hebben, legden de Verenigde Naties uit op haar website, aangezien de boodschap van de praktijk is om zowel fysieke als mentale gezondheid te bevorderen. Het beweert dat de dag een advertentie is geworden voor het nieuwe soort yogagoeroes die rijkdom hebben vergaard door yoga en meditatie te verkopen. Een verklaring van de Verenigde Naties, eerder vorige week uitgegeven, lezen: Tijdens de pandemie is getuige geweest van een groeiende trend van mensen over de hele wereld die yoga omarmen om gezond en verjongd te blijven en sociaal isolement en depressie te bestrijden.

Volgens de beroemde beoefenaar BKS Iyengar, „Yoga cultiveert de manieren om een evenwichtige houding in het dagelijks leven te behouden en schenkt vaardigheid in het uitvoeren van iemands acties. India, de oorsprong van yoga, biedt volop mogelijkheden om deel uit te maken van deze holistische benadering van welzijn op veel rustige en betoverende bestemmingen. Tijdens de pandemie is een groeiende trend waargenomen van mensen over de hele wereld die yoga omarmen om gezond en verjongd te blijven en om sociaal isolement en depressie te bestrijden. De Verenigde Naties bieden yogabronnen aan haar personeel en anderen op het gedeelte over Wellness van het COVID-19-portaal.

De internationale gemeenschap viert 21 juni als Internationale Yogadag en erkent de vele voordelen van de oude Indiase beoefening van yoga.