Wie yoga-dag?

Internationale yogadag heeft tot doel het bewustzijn te vergroten. World Yoga Day is enkele jaren geleden gestart door Samira Radsi, een yogaleraar die in Berlijn woont, Duitsland.

Wie yoga-dag?

Internationale yogadag heeft tot doel het bewustzijn te vergroten. World Yoga Day is enkele jaren geleden gestart door Samira Radsi, een yogaleraar die in Berlijn woont, Duitsland. Samira zegt dat het doel van het creëren van World Yoga Day was om de kracht van yogi's over de hele wereld te benutten om slachtoffers van mensenrechtenschendingen te helpen. Het idee kwam toevallig spontaan bij haar op toen ze op een zaterdagochtend een cappuccino dronk.

Op 21 juni 1993 startte hij World Yoga Festival in zijn geboorteplaats om de beweging voor de World Yoga Day te promoten. De WHO heeft in samenwerking met de regering van India WHO MyOga gelanceerd - een yoga-app om mensen te helpen actief en gezond te blijven. De digitale tentoonstelling biedt een kijkje in de jaarlijkse vieringen van de dag en presenteert een gestandaardiseerde reeks yogapraktijken, het 'Common Yoga Protocol' genaamd, een goed startpunt voor beginners om kennis te maken met de zeer lonende wereld van yoga. De ontwerpresolutie tot vaststelling van de Internationale Dag van Yoga werd voorgesteld door India en onderschreven door een record van 175 lidstaten.

Het ministerie van Ayush is van plan yoga te geven op 75 erfgoed- en iconische locaties met prominente Indiase branding en is ook van plan om programma's van het evenement over de hele wereld door te geven „met de beweging van de zon. Yoga is een krachtige manier voor mensen van alle leeftijden en inkomens, ongeacht hun geslacht of etniciteit, om NCD's te voorkomen en te beheersen, de algehele fysieke en mentale gezondheid te verbeteren en de individuele en openbare gezondheidsuitgaven te verminderen. Over het algemeen kreeg het steun van 177 landen, het hoogste aantal co-sponsors voor elke VN-resolutie, waarbij 21 juni werd verkondigd als de Internationale Yogadag. Daarna veranderde Guru Dilepji de naam voor deze wereldwijde beweging van World Yoga Day naar International Day of Yoga.

Hoewel het exacte jaar niet bekend is, wordt World Yoga Day geïnitieerd in Berlijn, Duitsland als een idee dat Samir Radsi heeft tijdens het drinken van een kopje koffie. De wereldwijde beweging van de World Yoga Day werd opgericht op 21 juni 1987 in Tripunithura, Kerala, India door Guru Dilepji. Als gevolg van haar ervaringen met yoga, werd Elizabeth Gilbert geïnspireerd om de bestseller „Eat Pray Love” te schrijven. Vlak voor deze periode worden de Yoga Sutra's samengesteld en vormen ze de eerste systematische presentatie van de beoefening van yoga.

Yoga is ook zeer behulpzaam bij het opbouwen van kracht en veerkracht en een fantastisch hulpmiddel voor stressmanagement. De term „yoga” is bedacht uit twee Sanskrietwoorden - „Yuj, wat samen betekent en „Yujir, wat betekent „verenigen”. Iyengar, „Yoga cultiveert de manieren om een evenwichtige houding in het dagelijks leven te behouden en schenkt vaardigheid in het uitvoeren van iemands acties. Yoga kan een belangrijk instrument zijn in de collectieve zoektocht van de mensheid naar het bevorderen van een duurzame levensstijl in harmonie met planeet Aarde.