MEET OUR TEAM

Eline Vanoutrive

Sinds 2006 werkt ze als massagetherapeute, schoonheidsspecialiste en visagiste. Ze is enorm begaan met het welzijn van de mens maar ze miste wat diepgang. Toen ze in 2013 yoga is beginnen beoefenen en het haar leven op zoveel verschillende manieren veranderde, werd de drang zo groot om dit te delen met anderen.
Na verschillende opleidingen werd ze yogadocent en kon zo haar passie doorgeven.
Yoga werd een nieuwe levensstijl voor haar, vóóral een gezondere manier van leven. Bewust worden van je lichaam en je ademhaling, het naar binnen keren en rust vinden in jezelf.

 

Op 1 juli 2019 heeft Eline haar droom kunnen waarmaken en de studio overgenomen van Nadia.
Het is haar missie om mensen hun lichaam beter te leren aanvoelen, te leren loslaten en jezelf graag te zien met al zijn imperfecties. "Haar motto: “love yourself in and out”. Dit geeft ze graag mee in haar yoga lessen.
Wil jij je leven ook op een positieve manier veranderen, kom dan zeker eens langs in Pure Yoga!

Julie Monseweyer

Als Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen ben ik altijd al gepassioneerd geweest door het menselijk lichaam en gezondheid. Sinds ik yoga en ayurveda heb ontdekt, vallen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Het lichamelijke koppelen aan het geestelijke en spirituele is een boeiende zoektocht die ik graag met mensen deel.

In 2014 volgde ik een traditionele hatha-yoga opleiding bij de Sivananda school, gevolgd door een advanced teacher training in Indië voor zowel hatha als yin yoga.

Als aanvulling op mijn lessen, ben ik mij eveneens gaan verdiepen in de Ayurvedische Yoga Massage, de Ayurveda en de Shiatsu.

​Ik hou ervan deze passies te combineren, waardoor ik in mijn lessen graag de focus leg op het therapeutische aspect van yoga. Zowel lichamelijk als mentaal.

Voor mij is ruimte en rust creëren om terug in zichzelf te zinken het mooiste wat je kan geven aan een ander persoon.
 

https://www.mialma.be/

Karel Ingelaere

Geboren in een familie van yogabeoefenaars begon Karels yogareis tijdens zijn vroege jeugd.

In zijn beroep als klassiek uitvoerend violist traden topics als fysisch alignment en mentale en energetische balans op een natuurlijke wijze op de voorgrond. Als docent aan het conservatorium van Brugge is het zijn intentie om deze universele principes te integreren in zijn lessen.

Aangetrokken door de oude filosofieën en wijsheidstradities van het Oosten blijft hij opleidingen volgen bij leraars zoals Sadhguru, Isha Foundation, B.K. Shivani, Deepak Chopra, Bernie Clark, Mirjam Wagner, Joachim Meire, David Lurey, Robert Boustany en anderen.

Geworteld in de eeuwenoude yogacultuur en dankbaar om mensen te kunnen inspireren op hun pad naar 'een vrij leven in lichaam, geest en energie' geeft Karel op een eigentijdse manier les die zowel vreugdevol, helend als toegankelijk is.

Marleen Lemmens

Als tiener had ik al interesse voor het lichamelijke welzijn. Het was een zoektocht naar wat bij me hoorde. Via atletiek, eutonie, tai chi kwam ik bij yoga terecht. Yoga heeft mijn leven het sterkst veranderd. Ik vond meer rust, mijn zelfvertrouwen werd sterker.
Mijn yogapad is gestart met opleidingen kinderyoga- en deugdenyoga docent , doch mijn honger naar meer weten van yoga was met beide opleidingen niet gestild en zo besloot ik in 2014 een yogadocentenopleiding te volgen bij Purusha deze opleiding volgt de traditie van Krishnamacharya.
Voor mij is yoga een levenswijze op en naast de mat. De yogafilosofie, de Yoga Sutra’s van Patanjali inspireren mij om een harmonieus leven uit te bouwen. Deze eeuwenoude teksten bevatten een universele waarheid.
De woorden van Krishnamacharya: “het is niet de persoon die zich aanpast aan de yoga, maar de yoga dient zich aan te passen aan de persoon”, zijn belangrijke woorden voor mij. Ze getuigen van respect, acceptatie dat ieder persoon anders is en dat dit helemaal oké is. Yoga brengt me meer en meer in mijn kracht.
Ik vind het boeiend de kracht van yoga door te geven.

Charlotte De Ruyck

Als tiener was ik al geïnteresseerd in yoga, ik volgde toen al een paar lessen en ik probeerde thuis allerlei yogahoudingen aan de hand van boeken. Toch ontstond de echte liefde voor de yoga pas echt na mijn studies (lerarenopleiding en pedagogische wetenschappen) toen ik in 2012 lessen begon te volgen bij Rudy Vancoillie in Beernem. Omdat ik mij na elke les vrijer en lichter voelde, wilde ik dan ook meer te weten komen over de achterliggende ideeën die aan de yogahoudingen ten grondslag liggen. Ik besloot dan om in 2013 een opleiding te volgen bij yogaschool Trikon. Hier leerde ik de yoga te vormen vanuit de ideeën van Heinz Grill.

Het was voor mij aanvankelijk niet echt de bedoeling om les te geven maar langzamerhand ontpopte het verlangen om deze kennis te delen. Al geef ik wekelijks les, toch blijft het voor mij belangrijk om mij persoonlijk verder te blijven ontwikkelen en daarom volg ik ook twee maandelijks een yogaweekend om zo mijn inzicht verder te verruimen.

Yoga is voor mij een ontwikkelingsproces om zo steeds diepgaander de houdingen van binnenuit te begrijpen. Het mooie is dat de oefeningen niet enkel fysiek uitgevoerd worden maar dat de manier waarop je met je bewustzijn een oefening begeleidt, van een groot belang zijn in hoe je lichaam zich vormt naar een idee. In deze yogavorm wordt het bewustzijn dan ook enorm aangesproken.

Sofie Luyens

In 2012 kwam mindfulness op mijn pad en is het mijn manier van leven en zijn geworden. Bewuster in het leven staan, helemaal in het nu, accepteren van de mooie en mindere momenten waardoor mijn hoogtes en laagtes minder diep zijn, mijn adem als anker leren ervaren, de deur kunnen openzetten voor al mijn gevoelens en omgaan met de onrust in mezelf.

Opmerkzaam zijn voor wat is... Zowel in mijn lichaam, gedachten en emoties. Dit maakte van mij een rustigere persoon met meer zelfvertrouwen en durf. Ik ontdekte dat ik ok ben, ook met mij niet-ok zijn. En dit wil ik graag doorgeven aan kinderen, ouders en volwassenen tijdens mijn workshops mindfulness, playfulness en kinderyoga.

Ik volgde opleidingen tot kinder- en volwassenentrainer mindfulness en volgde verschillende verdiepingsworkshops (kinder)yoga.

 

Met mama te worden in 2015 en alle ervaringen en twijfels hierrond verdiepte ik me in mindful ouderschap en opvoeden. Wat ik volop gebruik en doorgeef in de activiteiten die ik geef. Ik ben ook zorgleerkracht in de basisschool en hieruit neem ik de zachte omgangsstijl mee, met zowel de kinderen als de ouders.

 

Graag laat ik jullie ontdekken hoe mindfulness en yoga ook voor jullie een mooie manier van leven kan worden.

Mieke Dumon

Mieke Dumon (Nirvair Tara Kaur) volgde haar eerste yogales als tiener en voelde toen al een sterke connectie met de yogische filosofie en levenswijze. Ze doet aan Kundalini Yoga sinds 2016, toen ze plots overweldigd werd door de fascinerende effecten ervan tijdens Yogaland.
Sindsdien volgde ze vaak les bij Charanpreet Yoga Studio in Brugge en deed ze enkele retreats met de Kundalini Yoga School van Amsterdam.
Uiteindelijk werd ze Kundalini Yoga Level 1 Instructor om anderen de mogelijkheid te bieden ook die fantastische, helende en verruimende ervaring van Kundalini Yoga as Taught by Yogi Bhajan®️ te beleven.
Mieke is taal- en letterkundige, verpleegkundige en gecertificeerd Kundalini Yoga Teacher. In haar blog kundalinigirl.be brengt ze haar liefde voor het schrijven, haar fascinatie met de westerse en oosterse gezondheidszorg en – vooral – Kundalini Yoga samen.

Ann-Sofie Paternoster

8 Jaar geleden ben ik naar Berlijn getrokken waar ik in contact ben gekomen met Yoga. Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten.

Wat begon bij een manier om m’n lichaam te bewegen en gezonder te worden werd iets wat ik nooit had verwacht en alles wat ik nodig had. 

Ik heb me ondergedompeld in Bikram Yoga, Vinyasa Yoga, Dharma Yoga en andere stijlen onder verschillende leraars.

Yoga Works. 

Yoga gaat voor mij om vertrouwen, niet om prestaties en verwachtingen, lenigheid of kracht.

Het gaat erom exact daar te zijn waar je bent. 

Het begint altijd bij jou-zelf.

In december deed ik een leraarsopleiding in India in Hatha Yoga, de traditionele vorm van yoga.

Met passie wil ik wat ik geleerd heb verder geven aan jullie.

Heidi Baecke

Vanuit een grote interesse in gezondheid en wellbeing volgde ik naast mijn job verschillende opleidingen, massage therapeut, coaching & counselling, vegucation en Yoga. Hoe meer ik hierin groeide hoe meer ik het gevoel kreeg dat er iets niet goed zat in mijn professioneel leven. Het werk wat ik deed lag mij niet meer, lag niet meer in lijn met wie ik was en waarvoor ik stond. Na een burn-out en het terug recht veren hieruit besloot ik een andere richting te kiezen. Ik geloof heel hard dat je kan zijn wie je wil in het leven en daaromr richt ik mij nu volledig op mijn passies en interesses, waarvan Yoga er één is.

In 2005 kwam ik voor de eerste keer met yoga in contact, er volgden jaren met veel yoga en jaren met minder yoga…

4 jaar geleden kwam yoga weer intensief in mijn leven, dit omdat ik voelde dat ik er enorm veel nood aan had. Dit was aan de vooravond van mijn burn out.

Yoga heeft mij geholpen om terug een mind-body connectie te vinden, om terug in mijn kracht te komen, leren luisteren naar mijn lichaam en mijn grenzen te verkennen zonder er over te gaan.

 

Vanuit de ervaring van wat yoga voor mij heeft gedaan groeide het verlangen om dit ook met anderen te delen.

Ik schreef mij in voor een yoga opleiding bij Joachim Meire en kreeg de smaak van het lesgeven volledig te pakken. 

Daarna volgde nog een opleiding Yin yoga bij Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil.

Yang en Yin, zoekend naar een mooie balans.

Ann Verhaeghe

Ann’s teachings draw from more than twenty years of practicing and studying yoga; as well as teaching yoga in Belgium and South Africa since 2003.

For Ann, Yoga is a spiritual practice, and this is the inspiration for all her classes.

“Yoga has given me a spiritually rich, and emotionally fulfilling life. I am better prepared for the ‘next moment’, whether it is good or bad. I want to share this gift of yoga with as many people as possible.”

 

Anns’ formal training spans more than 800 hours in different yoga styles such as Yin, Vinyasa and Hatha Yoga. She is also certified as a Yoga Nidra, Restorative, Pregnancy yoga and Kids Yoga teacher.

Her current teachers Sarah Powers and Paul Grilley have ignited in Ann a deep love for Mindfulness, functional anatomy, and Chinese Medicine.

Ann guides students of all levels to their inner healer, whether through a strong vinyasa or hatha practice, or through the gentler yoga practices of yin, Nidra and Restorative….

Yvonne Konig

Yoga begeleidt me al sinds mijn 16de. Ik herinner me nog goed hoe deugd me deze eerste sessie deed en hoe rustig het in mijn hoofd was.  Door de jaren heen was er soms  veel yoga in mijn leven en soms ook minder. 

Opgegroeid ben ik in een gezin waar er veel belang gehecht werd aan evenwichtig eten en een holistische kijk op gezondheid. 

Bij JCI leerde ik de kneepjes van het vak om een training op een breinvriendelijke manier te geven. Interactiviteit en de leercurve staan daarbij op de voorgrond. 

En zo vallen de puzzelstukjes in elkaar: vitaliteit, yoga, training, workshops....

In een wereld waar we veel prikkels moeten verwerken en stress een statussymbool is geworden vind ik het belangrijk dat mensen evenwicht en rust in hun leven vinden. En ik wil daar graag bij helpen.

Want iedereen verdient een leven vol vitaliteit en authentieke keuzes. 

https://www.vitalitywarehouse.be/over-yvonne-koenig

Saskia Devolder

Ik stel mij graag voor...
Mijn naam is Devolder Saskia.
Ik studeerde klassiek ballet aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen en ben ondertussen 500 uren gecertificeerd yoga docente.
Stress, depressie, gezondheidsklachten zijn voor mij niet onbekend.
Yoga brengt geest, lichaam en ziel terug in balans. Yoga brengt helderheid en rust in mijn eigen drukke bestaan. Ik ervaar het als een geschenk dat ik z on mooi werk mag doen en al mijn kennis mag delen met u.
U vind mij terug in de hangmat en relax & restore hangmat yoga lessen . Namaste
Liefs saskia

Anital Van den Berghe

Na een professioneel leven als leerkracht chemie en biologie ben ik 15 jaar geleden begonnen met de zoektocht in mezelf.

Dat bracht me naast meditatie, yoga, qigong, tai chi, kinesiologie en mindfulness tot de ayurveda met een hart: een Indiase levenswijze steunend op een holistische en energetische benadering van jouw eigen lichaam en een voeding met vele kruiden.

Het supergraag werken met mijn handen heeft geleid tot een opleiding Ayurvedische lichaamsmassages en marmapunten  in de school voor Ayurveda Gent en energetische hoofdmassage en chakravoetmassage in de Zonnevlechtschool bij ’s Hertogenbosch Nederland. Daarbij volgde ik Ayurvedische voedingstherapie, een voedingswijze die steunt op de visie : ‘je bent wat je eet’. De kennis van Dr Shubanghee (ayurvedische opgleide arts in de dravyaguna  of kruidenleer) gaf me veel inzicht in kruiden en het preventief zorgen voor je lichaam.

Ik volgde een stage in Mumbai India en ervaarde de verschillende manier van ayurvedische massage ook in Kerala (zuid-India), Varanasi (noord-India), Sri Lanka en Thailand en in Luna y Sol (Malaga).

https://anita-ayurveda.be/

Nouria Vandermeulen

Nouria heeft altijd een achtergrond gehad in theater, waar het lichaam als voertuig voor het woord gebruikt wordt. Daar groeide haar liefde voor bewegen en lichaamsbewustzijn enorm. Ze hield van abstract en beweeglijk theater, maar ze wist niet goed wat ze hiermee aan moest. Toen ze in 2016 voor het eerst met yoga in contact kwam begon er stilletjes aan iets te borrelen vanbinnen. Ze kon zichzelf fysiek uitdagen terwijl ze vanbinnen leerde loslaten en accepteren. Dat was nieuw, want in theater accepteer je niet wie je bent, je wil altijd beter en meer. Nu was het voor het eerst oké te zijn wie ze was en waar ze was in het leven. Het was een moment dat ze zich verloren voelde, maar tegelijk zo herboren. Daarna heeft ze eventjes iedereen en alles vaarwel gezegd en is voor twee jaar naar het verre Australië getrokken waar ze van zichzelf een heuse “self-taught” yogi heeft gemaakt. Haar liefde voor yoga en meditatie had zich zo diep genesteld dat ze in 2018 in Costa Rica een yoga lerarenopleiding volgde. En nu, nu is het tijd om die kennis en liefde te delen.

Please reload

© 2020  by Eline Vanoutrive - Pure Yoga - Kruisvest 5B - 8000 Brugge - 0477/927757

  • Facebook App Icon
  • Instagram