HET PURE YOGA TEAM

eline.jpg

Eline Vanoutrive

Eline Vanoutrive is enorm begaan met het welzijn van de mens en verdiept zich graag in alternatieve manieren om het lichaam te helen. Na 10 jaar werken in de wellness sector volgde  Eline verschillende yoga/holistische opleidingen in binnen- en buitenland. Ze werd yoga docent en eigenaar van yogastudio Pure Yoga in het hartje van Brugge. 

Het is haar missie om mensen te leren loslaten en jezelf graag te zien met al zijn imperfecties. Bewust worden van je lichaam en je ademhaling, het naar binnen keren en rust vinden in jezelf. Dit geeft ze graag mee in haar yoga lessen.
Wil jij je leven ook op een positieve manier veranderen, kom dan zeker eens langs in Pure Yoga!

EDM_9428 (3).jpg

Karel Ingelaere

Geboren in een familie van yogabeoefenaars begon Karels yogareis tijdens zijn vroege jeugd.

In zijn beroep als klassiek uitvoerend violist traden topics als fysisch alignment en mentale en energetische balans op een natuurlijke wijze op de voorgrond. Als docent aan het conservatorium van Brugge is het zijn intentie om deze universele principes te integreren in zijn lessen.

Aangetrokken door de oude filosofieën en wijsheidstradities van het Oosten blijft hij opleidingen volgen bij leraars zoals Sadhguru, Isha Foundation, B.K. Shivani, Deepak Chopra, Bernie Clark, Mirjam Wagner, Joachim Meire, David Lurey, Robert Boustany en anderen.

Geworteld in de eeuwenoude yogacultuur en dankbaar om mensen te kunnen inspireren op hun pad naar 'een vrij leven in lichaam, geest en energie' geeft Karel op een eigentijdse manier les die zowel vreugdevol, helend als toegankelijk is.

charlotteD.jpg

Charlotte Deruyck

Als tiener was ik al geïnteresseerd in yoga, ik volgde toen al een paar lessen en ik probeerde thuis allerlei yogahoudingen aan de hand van boeken. Toch ontstond de echte liefde voor de yoga pas echt na mijn studies (lerarenopleiding en pedagogische wetenschappen) toen ik in 2012 lessen begon te volgen bij Rudy Vancoillie in Beernem. Omdat ik mij na elke les vrijer en lichter voelde, wilde ik dan ook meer te weten komen over de achterliggende ideeën die aan de yogahoudingen ten grondslag liggen. Ik besloot dan om in 2013 een opleiding te volgen bij yogaschool Trikon. Hier leerde ik de yoga te vormen vanuit de ideeën van Heinz Grill.

Het was voor mij aanvankelijk niet echt de bedoeling om les te geven maar langzamerhand ontpopte het verlangen om deze kennis te delen. Al geef ik wekelijks les, toch blijft het voor mij belangrijk om mij persoonlijk verder te blijven ontwikkelen en daarom volg ik ook twee maandelijks een yogaweekend om zo mijn inzicht verder te verruimen.

Yoga is voor mij een ontwikkelingsproces om zo steeds diepgaander de houdingen van binnenuit te begrijpen. Het mooie is dat de oefeningen niet enkel fysiek uitgevoerd worden maar dat de manier waarop je met je bewustzijn een oefening begeleidt, van een groot belang zijn in hoe je lichaam zich vormt naar een idee. In deze yogavorm wordt het bewustzijn dan ook enorm aangesproken.

118517530_298966238068282_12547787159037

Mieke Dumon

Mieke Dumon volgde haar eerste yogales als tiener en voelde toen al een sterke connectie met de yogische filosofie en levenswijze. Ze doet aan kundalini yoga sinds 2016, toen ze plots overweldigd werd door de fascinerende effecten ervan tijdens Yogaland. Sindsdien volgde ze vaak les en retreats met de Kundalini Yoga School van Amsterdam. Uiteindelijk werd ze Kundalini Yoga Level 1 Instructor om ook anderen de fantastische, helende en verruimende ervaring van kundalini yoga aan te beleven.

heidi baecke2.jpg

Heidi Baecke

Vanuit een grote interesse in gezondheid en wellbeing volgde ik naast mijn job verschillende opleidingen, massage therapeut, coaching & counselling, vegucation en Yoga. Hoe meer ik hierin groeide hoe meer ik het gevoel kreeg dat er iets niet goed zat in mijn professioneel leven. Het werk wat ik deed lag mij niet meer, lag niet meer in lijn met wie ik was en waarvoor ik stond. Na een burn-out en het terug recht veren hieruit besloot ik een andere richting te kiezen. Ik geloof heel hard dat je kan zijn wie je wil in het leven en daaromr richt ik mij nu volledig op mijn passies en interesses, waarvan Yoga er één is.

In 2005 kwam ik voor de eerste keer met yoga in contact, er volgden jaren met veel yoga en jaren met minder yoga…

4 jaar geleden kwam yoga weer intensief in mijn leven, dit omdat ik voelde dat ik er enorm veel nood aan had. Dit was aan de vooravond van mijn burn out.

Yoga heeft mij geholpen om terug een mind-body connectie te vinden, om terug in mijn kracht te komen, leren luisteren naar mijn lichaam en mijn grenzen te verkennen zonder er over te gaan.

 

Vanuit de ervaring van wat yoga voor mij heeft gedaan groeide het verlangen om dit ook met anderen te delen.

Ik schreef mij in voor een yoga opleiding bij Joachim Meire en kreeg de smaak van het lesgeven volledig te pakken. 

Daarna volgde nog een opleiding Yin yoga bij Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil.

Yang en Yin, zoekend naar een mooie balans.

Yvonne.jpg

Yvonne Konig

Yoga begeleidt me al sinds mijn 16de. Ik herinner me nog goed hoe deugd me deze eerste sessie deed en hoe rustig het in mijn hoofd was.  Door de jaren heen was er soms  veel yoga in mijn leven en soms ook minder. 

Opgegroeid ben ik in een gezin waar er veel belang gehecht werd aan evenwichtig eten en een holistische kijk op gezondheid. 

Bij JCI leerde ik de kneepjes van het vak om een training op een breinvriendelijke manier te geven. Interactiviteit en de leercurve staan daarbij op de voorgrond. 

En zo vallen de puzzelstukjes in elkaar: vitaliteit, yoga, training, workshops....

In een wereld waar we veel prikkels moeten verwerken en stress een statussymbool is geworden vind ik het belangrijk dat mensen evenwicht en rust in hun leven vinden. En ik wil daar graag bij helpen.

Want iedereen verdient een leven vol vitaliteit en authentieke keuzes. 

20190901_170514 (2).jpg

Anita Van den berghe

Na een professioneel leven als leerkracht chemie en biologie ben ik 15 jaar geleden begonnen met de zoektocht in mezelf.

Dat bracht me naast meditatie, yoga, qigong, tai chi, kinesiologie en mindfulness tot de ayurveda met een hart: een Indiase levenswijze steunend op een holistische en energetische benadering van jouw eigen lichaam en een voeding met vele kruiden.

Het supergraag werken met mijn handen heeft geleid tot een opleiding Ayurvedische lichaamsmassages en marmapunten  in de school voor Ayurveda Gent en energetische hoofdmassage en chakravoetmassage in de Zonnevlechtschool bij ’s Hertogenbosch Nederland. Daarbij volgde ik Ayurvedische voedingstherapie, een voedingswijze die steunt op de visie : ‘je bent wat je eet’. De kennis van Dr Shubanghee (ayurvedische opgleide arts in de dravyaguna  of kruidenleer) gaf me veel inzicht in kruiden en het preventief zorgen voor je lichaam.

Ik volgde een stage in Mumbai India en ervaarde de verschillende manier van ayurvedische massage ook in Kerala (zuid-India), Varanasi (noord-India), Sri Lanka en Thailand en in Luna y Sol (Malaga).

https://anita-ayurveda.be/

Illinca_Yogashoot20200708_048.jpg

Ilinca Solomon

Ilinca is a certified yoga teacher, healer and mindfulness therapist. 

 

For the past 10 years, she has been dedicating most of her time to exploring different healing arts and spiritual practices.

With yoga being her passion and main focus, she has complemented her knowledge by diving into mindfulness, shamanism, buddhism, modern psychology, tantra, body work, sacred sexuality, herbalism, and nutrition. 

 

She has travelled the world, attended courses and workshops, and met great masters that shared their wisdom. Yet what was and still is the most transformative in her process, is the commitment to her daily practices. The direct experience that comes from these practices have allowed her to reconnect to the inner guru, the ocean of truth and divine love that connects us all. 

 

Her own self-discovery has inspired her to share her wisdom by designing different workshops, teaching yoga, organising ceremonies and offering 1 on 1 sessions. 

 

Her teaching style is heart-centred and with Love being the underlying motive, her joy is in seeing her students fly on their own. 

71337310_753115758444051_392072033850097

Julie Monseweyer

Als Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen ben ik altijd al gepassioneerd geweest door het menselijk lichaam en gezondheid. Sinds ik yoga en ayurveda heb ontdekt, vallen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Het lichamelijke koppelen aan het geestelijke en spirituele is een boeiende zoektocht die ik graag met mensen deel.

In 2014 volgde ik een traditionele hatha-yoga opleiding bij de Sivananda school, gevolgd door een advanced teacher training in Indië voor zowel hatha als yin yoga.

Als aanvulling op mijn lessen, ben ik mij eveneens gaan verdiepen in de Ayurvedische Yoga Massage, de Ayurveda en de Shiatsu.

​Ik hou ervan deze passies te combineren, waardoor ik in mijn lessen graag de focus leg op het therapeutische aspect van yoga. Zowel lichamelijk als mentaal.

Voor mij is ruimte en rust creëren om terug in zichzelf te zinken het mooiste wat je kan geven aan een ander persoon.
 

https://www.mialma.be/

Foto3.jpg

Marleen Lemmens

Als tiener had ik al interesse voor het lichamelijke welzijn. Het was een zoektocht naar wat bij me hoorde. Via atletiek, eutonie, tai chi kwam ik bij yoga terecht. Yoga heeft mijn leven het sterkst veranderd. Ik vond meer rust, mijn zelfvertrouwen werd sterker.
Mijn yogapad is gestart met opleidingen kinderyoga- en deugdenyoga docent , doch mijn honger naar meer weten van yoga was met beide opleidingen niet gestild en zo besloot ik in 2014 een yogadocentenopleiding te volgen bij Purusha deze opleiding volgt de traditie van Krishnamacharya.
Voor mij is yoga een levenswijze op en naast de mat. De yogafilosofie, de Yoga Sutra’s van Patanjali inspireren mij om een harmonieus leven uit te bouwen. Deze eeuwenoude teksten bevatten een universele waarheid.
De woorden van Krishnamacharya: “het is niet de persoon die zich aanpast aan de yoga, maar de yoga dient zich aan te passen aan de persoon”, zijn belangrijke woorden voor mij. Ze getuigen van respect, acceptatie dat ieder persoon anders is en dat dit helemaal oké is. Yoga brengt me meer en meer in mijn kracht.
Ik vind het boeiend de kracht van yoga door te geven.

59273929_3305626923007_87392594723266887

Sofie Luyens

In 2012 kwam mindfulness op mijn pad en is het mijn manier van leven en zijn geworden. Bewuster in het leven staan, helemaal in het nu, accepteren van de mooie en mindere momenten waardoor mijn hoogtes en laagtes minder diep zijn, mijn adem als anker leren ervaren, de deur kunnen openzetten voor al mijn gevoelens en omgaan met de onrust in mezelf.

Opmerkzaam zijn voor wat is... Zowel in mijn lichaam, gedachten en emoties. Dit maakte van mij een rustigere persoon met meer zelfvertrouwen en durf. Ik ontdekte dat ik ok ben, ook met mij niet-ok zijn. En dit wil ik graag doorgeven aan kinderen, ouders en volwassenen tijdens mijn workshops mindfulness, playfulness en kinderyoga.

Ik volgde opleidingen tot kinder- en volwassenentrainer mindfulness en volgde verschillende verdiepingsworkshops (kinder)yoga.

 

Met mama te worden in 2015 en alle ervaringen en twijfels hierrond verdiepte ik me in mindful ouderschap en opvoeden. Wat ik volop gebruik en doorgeef in de activiteiten die ik geef. Ik ben ook zorgleerkracht in de basisschool en hieruit neem ik de zachte omgangsstijl mee, met zowel de kinderen als de ouders.

 

Graag laat ik jullie ontdekken hoe mindfulness en yoga ook voor jullie een mooie manier van leven kan worden.

AnnSofiePaternoster.jpg

Ann-Sofie Paternoster

8 Jaar geleden ben ik naar Berlijn getrokken waar ik in contact ben gekomen met Yoga. Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten.

Wat begon bij een manier om m’n lichaam te bewegen en gezonder te worden werd iets wat ik nooit had verwacht en alles wat ik nodig had. 

Ik heb me ondergedompeld in Bikram Yoga, Vinyasa Yoga, Dharma Yoga en andere stijlen onder verschillende leraars.

Yoga Works. 

Yoga gaat voor mij om vertrouwen, niet om prestaties en verwachtingen, lenigheid of kracht.

Het gaat erom exact daar te zijn waar je bent. 

Het begint altijd bij jou-zelf.

In december deed ik een leraarsopleiding in India in Hatha Yoga, de traditionele vorm van yoga.

Met passie wil ik wat ik geleerd heb verder geven aan jullie.

anverhaeghe.jpg

Ann Verhaeghe

Ann’s teachings draw from more than twenty years of practicing and studying yoga; as well as teaching yoga in Belgium and South Africa since 2003.

For Ann, Yoga is a spiritual practice, and this is the inspiration for all her classes.

“Yoga has given me a spiritually rich, and emotionally fulfilling life. I am better prepared for the ‘next moment’, whether it is good or bad. I want to share this gift of yoga with as many people as possible.”

 

Anns’ formal training spans more than 800 hours in different yoga styles such as Yin, Vinyasa and Hatha Yoga. She is also certified as a Yoga Nidra, Restorative, Pregnancy yoga and Kids Yoga teacher.

Her current teachers Sarah Powers and Paul Grilley have ignited in Ann a deep love for Mindfulness, functional anatomy, and Chinese Medicine.

Ann guides students of all levels to their inner healer, whether through a strong vinyasa or hatha practice, or through the gentler yoga practices of yin, Nidra and Restorative….

sas.jpg

Saskia Devolder

Ik stel mij graag voor...
Mijn naam is Devolder Saskia.
Ik studeerde klassiek ballet aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen en ben ondertussen 500 uren gecertificeerd yoga docente.
Stress, depressie, gezondheidsklachten zijn voor mij niet onbekend.
Yoga brengt geest, lichaam en ziel terug in balans. Yoga brengt helderheid en rust in mijn eigen drukke bestaan. Ik ervaar het als een geschenk dat ik zo'n mooi werk mag doen en al mijn kennis mag delen met u.
U vind mij terug in de hangmat en relax & restore hangmat yoga lessen . Namaste
Liefs saskia

nouria.jpg

Nouria Vandermeulen

Nouria heeft altijd een achtergrond gehad in theater, waar het lichaam als voertuig voor het woord gebruikt wordt. Daar groeide haar liefde voor bewegen en lichaamsbewustzijn enorm. Ze hield van abstract en beweeglijk theater, maar ze wist niet goed wat ze hiermee aan moest. Toen ze in 2016 voor het eerst met yoga in contact kwam begon er stilletjes aan iets te borrelen vanbinnen. Ze kon zichzelf fysiek uitdagen terwijl ze vanbinnen leerde loslaten en accepteren. Dat was nieuw, want in theater accepteer je niet wie je bent, je wil altijd beter en meer. Nu was het voor het eerst oké te zijn wie ze was en waar ze was in het leven. Het was een moment dat ze zich verloren voelde, maar tegelijk zo herboren. Daarna heeft ze eventjes iedereen en alles vaarwel gezegd en is voor twee jaar naar het verre Australië getrokken waar ze van zichzelf een heuse “self-taught” yogi heeft gemaakt. Haar liefde voor yoga en meditatie had zich zo diep genesteld dat ze in 2018 in Costa Rica een yoga lerarenopleiding volgde. En nu, nu is het tijd om die kennis en liefde te delen.

amanda1.jpg

Amanda Samaey

Namasté, ik ben Amanda Samaey.

In augustus 2007 volgde ik mijn eerste Kundalini yogales en ik voelde meteen: “Dit is het!” en zo begon mijn ‘yogapad’ vorm te krijgen.

Sindsdien ben ik me gaan verdiepen door teacher trainingen en diverse opleidingen te volgen.

Een greep uit mijn opleidingen: naast Lu Jong 1 teacher ben ik ook Kundalini Yoga teacher, volgde ik een klanktraining met gongs en ook massage opleidingen kregen hun plaats.

Ik wil voor de nieuwsgierige, leergierige en gevoelige mens een verrijkende inspiratiebron zijn.

Ik geef mijn lessen vanuit een zachte kracht. De bedoeling is ook om tijdens de les te vertragen en herbronnen.

Via de ervaringen op je yogamat word je bewust, verrijk je jezelf en kom je dichter bij je essentie. Hoe dieper je de connectie met jezelf ervaart hoe kwaliteitsvoller, steviger en gelukkiger je in het leven staat.

 

www.flowering.be

© 2020  by Eline Vanoutrive - Pure Yoga - Kruisvest 5B - 8000 Brugge - 0477/927757

  • Facebook App Icon
  • Instagram