Voordelen van yoga en waarom zou ik yoga doen?

Over de voordelen van yoga is iedereen het eens: 

- je lichaam wordt soepeler en sterker, ook al doe je een heel rustige yoga om dat je spanning los laat

- je geest wordt rustiger. Dat eindeloze gepieker en nadenken leer je loslaten. 

- Je wordt minder snel ziek, je stofwisseling gaat beter, chronische pijn wordt minder, je hersenen worden gestimuleerd, je gewrichten worden soepeler en steviger, je voelt je energieker en sterker

- je verbindt je lichaam met je geest en je emoties. Op die manier ga je anders en sterker in je leven staan. Je leert omgaan met stress en spanning. Je kan gemakkelijker omgaan met de uitdagingen die het keven je soms biedt. 

Dus waarom zou je aan yoga doen? Daarom: zie hierboven. Gewoon omdat het leuk is, is ook een goeie. Bewegen is gezond, ademen is noodzakelijk en even die drukte loslaten is een kado voor jezelf. 

Hoe vaak moet ik yoga doen?

Als het aan ons lag, dan zien we je graag elke les. Maar we weten ook dat dit niet realistisch is. Doe yoga zo vaak als goed voelt voor jou en zo vaak als het past in je dag/week schema. De voordelen van yoga zal je al heel snel voelen als je een paar keer naar de les komt. Maar zoals met alles, hoe meer je oefent, hoe meer resultaat je ziet. Probeer 1 a 2 keer in de week naar de les te komen om echt de voordelen van yoga te voelen. Rol ook regelmatig je matje thuis uit om even de stilte te voelen en je lichaam te bewegen. Beweging is noodzakelijk voor een gezonde geest. Je hersenen worden gestimuleerd door beweging, hoe traag ook. We zitten te veel in onze maatschappij en bewegen kan helpen om daar gezonder in te worden. Dat moet geen anderhalf uur zijn. Heb je 5 min, stap dan 5 min op je mat. Heb je er 20, stap dan 20 min op je mat. Heb je maar 1 min, adem dan 1 min bewust en je zal snel resultaat voelen. 

Welke yoga moet ik kiezen?

Door de vele yoga vormen die aangeboden worden en die er zijn, is het logisch dat veel mensen door het bos de bomen niet meer zien. Bij Pure Yoga zijn er geen lessen voor beginners of gevorderden. Je kan met alle lessen starten. Dat maakt het kiezen er natuurlijk niet gemakkelijker op. Daarom hebben wij het iets gemakkelijker gemaakt voor jou: met een START TO YOGA kan je 4 verschillenden lessen kiezen verdeeld over 2 weken voor 20€. Op die manier kan je eens proeven van verschillende lessen. 

Vind je het dan nog moeilijk kiezen: lees de lesbeschrijvingen en kijk dan welke dag of avond je het beste past en of je traag of dynamisch wil bewegen. Onze ervaring leert dat een les volgen op een dag of avond die je gemakkelijk vrij kunt houden, beter wordt volgehouden. 

Ik ben niet lenig. Kan ik wel aan yoga doen?

Dat is misschien wel de meest gehoorde misvatting in yogaland. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn om yoga te doen. yoga gaat om de beweging en het bewustzijn van de beweging. Het gaat erom dat je je mind stil kun observeren en jezelf beter leert kennen. Daar hoef je dus geen lenig lichaam voor te hebben. De voordelen van yoga zijn wel dat je er leniger en sterker door wordt. Dus dat is mooi mee genomen. 

Hoe kan ik inschrijven en moet ik inschrijven?

Inschrijven voor de lessen kan online. Dan beschikken we over je gegevens (die beschermd worden en niet worden doorgegeven aan derden). Op die manier kunnen we ook de indeling van de zalen zien. We beschikken over 3 ruime zalen, maar soms is de ene zaal drukker bezet dan de andere en dan kunnen we tijdig wisselen. Mensen die ingeschreven zijn, hebben ook voorrang op mensen die niet ingeschreven zijn in de lessen die volzet zijn. 

Hoe kan ik betalen?

Je kan online betalen bij inschrijving. 

in de studio kan je met cash of via de Payconiq/Bancontact app betalen.

Wat moet ik meebrengen?

Je hoeft in principe niets mee te brengen naar de les. Als je een matje hebt, kan je die gebruiken en mee brengen. Er zijn voldoende matjes in de zalen. Heb je kussentjes of andere props, dan mag je die mee brengen, maar er zijn voldoende props in de zaal aanwezig voor iedereen. Wat je wel kan mee brengen is je volle goesting om les te volgen en er bij te zijn. Je enthousiasme is altijd heerlijk om te zien. 

Please reload

© 2019 by Eline Vanoutrive - Pure Yoga - Kruisvest 5B - 8000 Brugge - 0477/927757

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon