Eline Vanoutrive

Sinds 2006 werkt ze als massagetherapeute, schoonheidsspecialiste en visagiste. Ze is enorm begaan met het welzijn van de mens maar ze miste wat diepgang. Toen ze in 2013 yoga is beginnen beoefenen en het haar leven op zoveel verschillende manieren veranderde, werd de drang zo groot om dit te delen met anderen.
Na verschillende opleidingen werd ze yogadocent en kon zo haar passie doorgeven.
Yoga werd een nieuwe levensstijl voor haar, vóóral een gezondere manier van leven. Bewust worden van je lichaam en je ademhaling, het naar binnen keren en rust vinden in jezelf.

 

Op 1 juli 2019 heeft Eline haar droom kunnen waarmaken en de studio overgenomen van Nadia.
Het is haar missie om mensen hun lichaam beter te leren aanvoelen, te leren loslaten en jezelf graag te zien met al zijn imperfecties. "Haar motto: “love yourself in and out”. Dit geeft ze graag mee in haar yoga lessen.
Wil jij je leven ook op een positieve manier veranderen, kom dan zeker eens langs in Pure Yoga!

Nadia Feys

Nadia is the founder of Pure Yoga, a no-nonsense yoga school in the centre of Bruges, the beautiful medieval city of Belgium. A centre of yoga where everyone is welcome to try and experience yoga on their own levels of knowledge and abilities. Nadia is a certified Raja and Vinyasa yoga teacher, Aerial (anti-gravity yoga) and Acrovinyasa teacher and LightBody teacher.

With a background in physiotherapy, different sports and health, Nadia found in yoga what she was looking for; the perfect combination of finding stillness trough movement and breath.
She studied different forms of yoga, meditation and philosophy. After 10 years of doing yoga on different levels, she started teaching over 10 years ago, because she wanted to share the richness she found herself in yoga. Nadia is a teacher able to bring yoga to everyone; even the most advanced poses or dynamic movements. With great honour to her teachers and the people inspiring her, she acknowledges that we all are life time students. In every breath lies the possibility for change and learning.
Her teaching practices vinyasa, meditation, raja, aerial and acro yoga. She loves to see everyone experiencing the bliss of yoga in their lives because she truly believes yoga is for everyone.

Alexander Odent

De eeuwen oude, beproefde wetenschap van yoga fascineerde me enorm en ik ging de uitdaging aan om me te verdiepen in Yoga, anatomie, biodmechanica (het fysieke aspect in je lichaam, hoe je spieren en gewrichten gebruikt) en Chinese geneeskunde.
>> Door sport (blessures), verkeerde spierbelasting of slechte houdingen, stress of onaangepaste voeding ontstaan in ons lichaam disbalansen. Hierdoor raakt het lichaam uit evenwicht en ontstaat er compressie in de gewrichten. Alles in het lichaam werkt nauw met elkaar samen en wanneer er compressie ontstaan heeft dit gevolgen op de goeie werking van de gewrichten, organen en het zenuwstelsel. Dit resulteert ook op uw mentale gezondheid.

>> Pralaya yoga is een krachtige work out, een yogavorm waarbij je fysiek echt wordt uitgedaagd. Je ontwikkelt meer kracht en flexibiliteit. Pralaya yoga lijnt de gewrichten uit, met als belangrijkste gewricht de wervelkolom. Door het aanspreken van vergeten spiergroepen brengen wij jou lichaam terug in balans.

>> Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat ik, na intense yoga beoefening, zo goed als genezen ben en daarom wil ik nu ook graag deze kennis met u delen. Ik help u tijdens de les op zoek te gaan naar de oorzaak van een blessure. Door mijn uitgebreide kennis van de biomechanica en verschillende opleidingen help ik u inzicht te krijgen in het probleem en op zoek te gaan naar een oplossing. Tenslotte leer ik u meer over de anatomie van het lichaam, hoe een bepaalde (verkeerde) houding beslissend kan zijn in de werking van bepaalde spieren en gewrichten en hoe je die kennis kan toe passen in het dagelijkse leven.

Julie Monseweyer

Als Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen ben ik altijd al gepassioneerd geweest door het menselijk lichaam en gezondheid. Sinds ik yoga en ayurveda heb ontdekt, vallen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Het lichamelijke koppelen aan het geestelijke en spirituele is een boeiende zoektocht die ik graag met mensen deel.

In 2014 volgde ik een traditionele hatha-yoga opleiding bij de Sivananda school, gevolgd door een advanced teacher training in Indië voor zowel hatha als yin yoga.

Als aanvulling op mijn lessen, ben ik mij eveneens gaan verdiepen in de Ayurvedische Yoga Massage, de Ayurveda en de Shiatsu.

​Ik hou ervan deze passies te combineren, waardoor ik in mijn lessen graag de focus leg op het therapeutische aspect van yoga. Zowel lichamelijk als mentaal.

Voor mij is ruimte en rust creëren om terug in zichzelf te zinken het mooiste wat je kan geven aan een ander persoon.

Yvonne Konig

Yoga begeleidt me al sinds mijn 16de. Ik herinner me nog goed hoe deugd me deze eerste sessie deed en hoe rustig het in mijn hoofd was.  Door de jaren heen was er soms  veel yoga in mijn leven en soms ook minder. 

Opgegroeid ben ik in een gezin waar er veel belang gehecht werd aan evenwichtig eten en een holistische kijk op gezondheid. 

Bij JCI leerde ik de kneepjes van het vak om een training op een breinvriendelijke manier te geven. Interactiviteit en de leercurve staan daarbij op de voorgrond. 

En zo vallen de puzzelstukjes in elkaar: vitaliteit, yoga, training, workshops....

In een wereld waar we veel prikkels moeten verwerken en stress een statussymbool is geworden vind ik het belangrijk dat mensen evenwicht en rust in hun leven vinden. En ik wil daar graag bij helpen.

Want iedereen verdient een leven vol vitaliteit en authentieke keuzes. 

https://www.vitalitywarehouse.be/over-yvonne-koenig

Marleen Lemmens

Als tiener had ik al interesse voor het lichamelijke welzijn. Het was een zoektocht naar wat bij me hoorde. Via atletiek, eutonie, tai chi kwam ik bij yoga terecht. Yoga heeft mijn leven het sterkst veranderd. Ik vond meer rust, mijn zelfvertrouwen werd sterker.
Mijn yogapad is gestart met opleidingen kinderyoga- en deugdenyoga docent , doch mijn honger naar meer weten van yoga was met beide opleidingen niet gestild en zo besloot ik in 2014 een yogadocentenopleiding te volgen bij Purusha deze opleiding volgt de traditie van Krishnamacharya.
Voor mij is yoga een levenswijze op en naast de mat. De yogafilosofie, de Yoga Sutra’s van Patanjali inspireren mij om een harmonieus leven uit te bouwen. Deze eeuwenoude teksten bevatten een universele waarheid.
De woorden van Krishnamacharya: “het is niet de persoon die zich aanpast aan de yoga, maar de yoga dient zich aan te passen aan de persoon”, zijn belangrijke woorden voor mij. Ze getuigen van respect, acceptatie dat ieder persoon anders is en dat dit helemaal oké is. Yoga brengt me meer en meer in mijn kracht.
Ik vind het boeiend de kracht van yoga door te geven.

Charlotte De Ruyck

“Yoga is een leerproces en een ontwikkelingskans. In deze lessen leren we yogahoudingen waarbij overzicht, waarneming, actieve vormgeving en lichtvolle bewegingen centraal staan.”

Sofie Luyens

In 2012 kwam mindfulness op mijn pad en is het mijn manier van leven en zijn geworden. Bewuster in het leven staan, helemaal in het nu, accepteren van de mooie en mindere momenten waardoor mijn hoogtes en laagtes minder diep zijn, mijn adem als anker leren ervaren, de deur kunnen openzetten voor al mijn gevoelens en omgaan met de onrust in mezelf.

Opmerkzaam zijn voor wat is... Zowel in mijn lichaam, gedachten en emoties. Dit maakte van mij een rustigere persoon met meer zelfvertrouwen en durf. Ik ontdekte dat ik ok ben, ook met mij niet-ok zijn. En dit wil ik graag doorgeven aan kinderen, ouders en volwassenen tijdens mijn workshops mindfulness, playfulness en kinderyoga.

Ik volgde opleidingen tot kinder- en volwassenentrainer mindfulness en volgde verschillende verdiepingsworkshops (kinder)yoga.

 

Met mama te worden in 2015 en alle ervaringen en twijfels hierrond verdiepte ik me in mindful ouderschap en opvoeden. Wat ik volop gebruik en doorgeef in de activiteiten die ik geef. Ik ben ook zorgleerkracht in de basisschool en hieruit neem ik de zachte omgangsstijl mee, met zowel de kinderen als de ouders.

 

Graag laat ik jullie ontdekken hoe mindfulness en yoga ook voor jullie een mooie manier van leven kan worden.

Mieke Dumon

Mieke Dumon (Nirvair Tara Kaur) volgde haar eerste yogales als tiener en voelde toen al een sterke connectie met de yogische filosofie en levenswijze. Ze doet aan Kundalini Yoga sinds 2016, toen ze plots overweldigd werd door de fascinerende effecten ervan tijdens Yogaland.
Sindsdien volgde ze vaak les bij Charanpreet Yoga Studio in Brugge en deed ze enkele retreats met de Kundalini Yoga School van Amsterdam.
Uiteindelijk werd ze Kundalini Yoga Level 1 Instructor om anderen de mogelijkheid te bieden ook die fantastische, helende en verruimende ervaring van Kundalini Yoga as Taught by Yogi Bhajan®️ te beleven.
Mieke is taal- en letterkundige, verpleegkundige en gecertificeerd Kundalini Yoga Teacher. In haar blog kundalinigirl.be brengt ze haar liefde voor het schrijven, haar fascinatie met de westerse en oosterse gezondheidszorg en – vooral – Kundalini Yoga samen.

Karel Ingelaere

Als yogadocent specialiseerde Karel zich aanvankelijk in yin yoga. Deze yogastijl richt zich in het bijzonder op het ‘loslaten’ en ‘ervaren’ in diepe en lang aangehouden stretches.

Het leven zelf is een oneindige dans van yin én yang, en daarom koos hij er nu voor om ook yang elementen te integreren in zijn lessen.

Geen acrobatische toestanden evenwel hier, maar helende, haalbare en heerlijke yoga voor iedereen ! Yoga voor ‘échte mensen’ zeg maar ;-).

Elke les begint met een soort intuning en meditatie die al dan niet rond een thema wordt gegeven. Dan volgt een opwarming en daarna komt de les echt op gang in een heerlijke flow van staande, zittende en liggende poses… Tijdens elke les worden ook één of meerdere poses in detail en in verschillende versies van dichtbij bekeken en ontleed. Zo vindt iedereen een versie die bij haar past !

Naar het einde van de les toe wordt de stijl meer ‘yin’: langzaam, toelaten en ervaren, herstellend en helend…

Na de les ga je als herboren terug naar huis, met gereinigde én opgeladen batterijtjes !

Yoga is niet enkel het uitvoeren van de asana ‘s (houdingen), maar ook pranayama (=ademhalingstechnieken) komt ruim aan bod. Vaak wordt een les ook opgefleurd met één of meerdere mantra ’s die je al dan niet mee-chant. Daar is iedereen vrij in ! Ook uitleg over de invloed van yoga op de flow van energie door de meridianen komt aan bod.

Monique Bakkers

Ik ben Yogadocente, Holistic Pulsing therapeut en gespecialiseerd in Ayurvedische voedingsleer.
Ik help heel graag mensen hun leven te transformeren om gezondheid, schoonheid en geluk te
ervaren.
Rond mijn dertigste jaar voelde ik een intens vurig verlangen om stralend gezond te zijn en te
bruisen van energie en enthousiasme. Ik had heel wat uitdagingen op fysiek, mentaal en
emotioneel vlak. Ik had voortdurend pijn in mijn schouders, armen, rug en nek. Ik sliep heel slecht
en had weinig energie. Ik stond op met pijn en ging er mee naar bed. Het was een nachtmerrie om
zo te leven! Ik voelde mij depressief en ongelukkig. Ik kon niet doen wat ik wilde...
Ik wilde zo graag genieten van mijn leven en iets doen dat mij vervulling gaf!
Ik was vastbesloten mijzelf te helen. Ik wilde dit doen met natuurlijke helingsmethoden en
tezelfdertijd begrijpen hoe het komt dat die effectief zijn.
Ik heb eerst zo’n tien jaar verschillende natuurlijk geneeswijzen en diëten uitgeprobeerd.
ik was zo gefascineerd met wat ik allemaal ontdekte, maar ik ontdekte ook dat de ene theorie de
andere tegensprak. Elke theorie gaf een lijst met argumenten om aan te tonen dat het zou werken,
maar ik voelde intuïtief aan dat ik verder moest zoeken. Uiteindelijk verbeterde mijn gezondheid
nauwelijks.
Toen ik in aanraking kwam met Ayurveda, wat betekent “kennis van het leven”, begon er eindelijk
iets te veranderen. Ik had momenten van een paar uur of een dag dat ik geen pijn meer voelde. Ik
kon het amper geloven! Maar ik wilde meer, ik wilde de werkelijke oorzaak van mijn klachten
genezen en dit ook begrijpen.
Inmiddels had ik geleerd dat een goede gezondheid hand in hand gaat met een goede volledige
spijsvertering, hoge immuniteit en geen toxines. Vanuit die overtuiging ben ik afgereisd naar
India om een intensieve Ayurvedische reinigingskuur te ondergaan, genaamd Pancha
Karma.
Voordien had ik ook al eens een Tibetaans arts bezocht die een meester was in polsdiagnose en
Marma Healing. Ik was zeer onder de indruk van deze methode en wilde dat ook zo graag leren.
Die opportuniteit kwam er toen ik Dr. Pankaj Naram leerde kennen. Hij is nu mijn spirituele leraar
waarbij ik veel leer over Siddha Veda, een ononderbroken lijn die terug gaat tot Meester Jivaka,
de arts van de Buddha.
Ik voelde mij zoveel krachtiger, met het aanpassen van mijn voedingsgewoonten en levensstijl, dat
ik het aandurfde opnieuw te reizen naar India voor mijn Yoga Teacher Training die werd gegeven
door Swami Govindananda. Yoga helpt mij om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te blijven

Nusi Erdos

Nusi is een gepassioneerde kinderyogadocente.  Nusi organiseert allerlei activiteiten voor kinderen waaronder kinderyoga, zomerkampen, dagactiviteiten en workshops dans, ...

Heidi Baecke

Vanuit een grote interesse in gezondheid en wellbeing volgde ik naast mijn job verschillende opleidingen, massage therapeut, coaching & counselling, vegucation en Yoga. Hoe meer ik hierin groeide hoe meer ik het gevoel kreeg dat er iets niet goed zat in mijn professioneel leven. Het werk wat ik deed lag mij niet meer, lag niet meer in lijn met wie ik was en waarvoor ik stond. Na een burn-out en het terug recht veren hieruit besloot ik een andere richting te kiezen. Ik geloof heel hard dat je kan zijn wie je wil in het leven en daaromr richt ik mij nu volledig op mijn passies en interesses, waarvan Yoga er één is.

 

In 2005 kwam ik voor de eerste keer met yoga in contact, er volgden jaren met veel yoga en jaren met minder yoga…

4 jaar geleden kwam yoga weer intensief in mijn leven, dit omdat ik voelde dat ik er enorm veel nood aan had. Dit was aan de vooravond van mijn burn out.

Yoga heeft mij geholpen om terug een mind-body connectie te vinden, om terug in mijn kracht te komen, leren luisteren naar mijn lichaam en mijn grenzen te verkennen zonder er over te gaan.

 

Vanuit de ervaring van wat yoga voor mij heeft gedaan groeide het verlangen om dit ook met anderen te delen.

Ik schreef mij in voor een yoga opleiding bij Joachim Meire en kreeg de smaak van het lesgeven volledig te pakken. 

Daarna volgde nog een opleiding Yin yoga bij Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil.

Yang en Yin, zoekend naar een mooie balans.

Ilinca Solomon

I started practicing yoga about 10 years ago, and never stopped since. I can't say that it was love at first sight, but somehow I felt that it has a huge potential to shift something inside me. And this was what I needed. My life was a mess. From depression to horrible phobias, to low self esteem, anxiety, nervousness, perfectionism and the list could go on. I wasn't happy. Far from. I had no idea what my purpose in life was or even what I really liked doing. I was living on the automatic pilot, more surviving than living. I knew that something needed to change.

 

I have tried different styles of yoga and learned to meditate, mostly by myself. 

Slowly but surely my body started to become stronger and more flexible. I started to see the world with different eyes. The nature, the people, myself... it all became so much more beautiful and I felt so grateful for life itself. 

After a while I started to notice when I would become depressed and instead of going to my bed and staying there for days, I would start meditating (mantra chanting was especially helpful with this). After 20-30 minutes of chanting I would feel light and I would not feel the urge to go to bed anymore.

 

Then people around me started to notice it. My family, my friends, they would tell me how I have changed. 

 

And what amazed me, really, was how my phobia of spiders, that had reached a critical level, one day just wasn't there anymore. And this was just a side effect :). The same with the fear of hights :).

 

All this time I was only falling in love with yoga more and more. Reading everything I could find about it, going to workshops, even went to India twice.I met incredible teachers that have inspired me and keep doing so.  

 

After a while, people started to ask me why don't I teach it. 

And to be honest, I was also thinking about it. Also I knew, that to be able to teach it, would mean I would have to explore it even deeper.

 

So after looking for about 2 years for a school that resonated with me, I found Johan Noorloos and his yoga school in Amsterdam. In January 2017 I started my 200 hours cours for yoga teachers and it was one of the most amazing experiences of my life. Forever grateful for it. 

And in the summer of 2017 I teached my first yoga class :). . 

Oh, and how many valuable lessons I had from it and I still do when I'm teaching :)

 

I am really passionate about it and I always keep in mind how can I be in service of my students and of myself. 

 

My style of yoga is what I would practice for myself. Is inspired by the many styles that I have practiced over the years, mostly influenced by the vinyasa style, while being aware of the energy of the moment and designing it accordingly to what is most of service for the students in that moment. 

 

I am continuously learning and for me it's a great joy and honour to be able to share this art with others.

 

From my heart, thank you and hope to see you on the mat!

Namaste 

Ann Verhaeghe

Ann’s teachings draw from more than twenty years of practicing and studying yoga; as well as teaching yoga in Belgium and South Africa since 2003.

For Ann, Yoga is a spiritual practice, and this is the inspiration for all her classes.

“Yoga has given me a spiritually rich, and emotionally fulfilling life. I am better prepared for the ‘next moment’, whether it is good or bad. I want to share this gift of yoga with as many people as possible.”

 

Anns’ formal training spans more than 800 hours in different yoga styles such as Yin, Vinyasa and Hatha Yoga. She is also certified as a Yoga Nidra, Restorative, Pregnancy yoga and Kids Yoga teacher.

Her current teachers Sarah Powers and Paul Grilley have ignited in Ann a deep love for Mindfulness, functional anatomy, and Chinese Medicine.

Ann guides students of all levels to their inner healer, whether through a strong vinyasa or hatha practice, or through the gentler yoga practices of yin, Nidra and Restorative….

Please reload

Meet The Team

Jon Doe

  • Grey LinkedIn Icon

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Jane Doe

  • Grey LinkedIn Icon

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

James Doe

  • Grey LinkedIn Icon

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

© 2020  by Eline Vanoutrive - Pure Yoga - Kruisvest 5B - 8000 Brugge - 0477/927757

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon